100 hektáros öntözésfejlesztési beruházás valósult meg az Új Élet Mezőgazdasági Kft-nél

Írta ekkor 2021-09-20

Szeptember 20-án hétfőn, Dunapataj egyik legnagyobb cége, az Új Élet Mezőgazdasági Kft. öntözésfejlesztési beruházását adták át ünnepélyes keretek között.

Az agrárium támogatását a Kormány kiemelt fontosságú feladatának tartja, mind az állattartás, mind a növénytermesztés tekintetében.

Ifj. Dusnoki Csaba, a családi vállalkozás termelésirányítója és társtulajdonosa rádiónknak elmondta: ezzel a fejlesztéssel összesen száz hektár terület vált öntözhetővé, amely akár egy okoseszközzel távolról irányítható.

Az agrárszakember kihangsúlyozta, ez a beruházás csupán a kezdet, további kétszáz hektárnyi terület öntözése a cél a közeljövőben.

 

 

Font Sándor a Parlament őszi ülésezésének kezdete miatt személyesen nem tudott részt venni a délutáni ünnepségen, így a reggeli órákban tért ki a helyszínre terepszemlét tartani.

Az országgyűlési képviselő örömmel számolt be arról, hogy a cégeknél komoly kihívást jelenthet a generációváltás, ám az Új Élet Mg. Kft. rácáfolt erre, hiszen Dusnoki Csaba és fia,

ifj. Dusnoki Csaba úgy tudja megvalósítani a közös munkát, hogy az apa 30 éves tapasztalata, a fia innovatív gondolkodásmódjával ötvözve egy hosszútávú, eredményes gazdálkodást

vetít előre.

 

Fotó: Font Sándor Facebook

 

Az öntözésfejlesztési beruházás hivatalos átadóján a szakemberek mellett többek között az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Feldman Zsolt is felszólalt.

Beszédében kiemelte az öntözés fontosságát napjainkban.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

1 − 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST