12 év után búcsúzunk Vöritől

Írta ekkor 2020-08-25

Vörös István főszerkesztő-riporterünk tanítani fog.

Fájó búcsút vettünk ma rádiónk egyik régi-régi munkatársától, aki úgy döntött, hogy a jövőben inkább – eredeti hivatásának megfelelően – tanárként dolgozik tovább. Döntését tiszteletben tartva ma több felvonásban – személyesen és adásban is – elköszöntünk a KORONAfm100 helyi hírműsoraiért felelős „Vöritől”, akinek köszönhetően az elmúlt több mint egy évtized minden egyes napján hallhattál és olvashattál kalocsai és régiós híreket. Kata és Imi ma reggel így búcsúztatta:

 

Csak hozzávetőleges becsléseink szerint: nálunk töltött pályafutása alatt közel 600 órányi helyi hírt készített (amit többezer oldalon írt meg), és több mint 900 adást készített el a hétvégi Turmix c. magazinműsorból, ami még barátok között is legalább 400 órányi interjú felvételét és adáselőkészítését jelenti. Hatalmas zenerajongóként járta a hazai nyári fesztiválokat is, amelyeken inkább dolgozott, mint a színpad előtt tombolt: a néhány év alatt legalább félszáz sztárinterjút rögzített rádiónknak, hazai és nemzetközi zenészistenekkel (lsd. a lenti képen például Samu Haberrel, a Sunrise Avenue énekesével, a 2014-es VOLT Fesztivál backstage-ében). Riporteri és hírszerkesztői munkája mellett sokat tett az online közösségépítésért: nagyrészt neki köszönhető, hogy a KORONAfm100 weboldalai, valamint Facebook– és Instagram-oldalai a régió méreteit meghazudtoló módon népszerűek, és követőink szinte mindig elsőként értesülhetnek a térség eseményeiről.

A rengeteg Madonna-anekdota mellett sokat tanultunk tőle emberségből, szeretetből is: barátként és nem „csak” kollégaként volt része a stábnak. Harsány nevetése, „dicsérő elmarasztalásai”, ironikus, mégis nagyon szórakoztató humora nélkülözhetetlen színfoltot jelentett a stáb életében.

Vöri, hiányozni fogsz, ám azt reméljük, hogy nem örökre, mert aki a rádió családjában ennyit élt és mozgott, az így, vagy úgy, de örökre a része marad. Még találkozunk… Ha úgy hozza a sors, az éterben is… 😜


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenhárom + tizenhét =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST