44. alkalommal szervezték meg a hajósi alkotótábort

Írta ekkor 2021-07-23

Több mint négy évtizedes múltra tekint vissza a hajósi alkotótábor, amelyre idén 25 festőművész jelentkezett nemcsak belföldről, hanem külföldről egyaránt.

Alföldi Albert főszervező felelevenítette, hogy hogyan kezdődött a tábor sikertörténete, amely az anyagi segítség, Tóth Menyhért festőművész és a bajai Eötvös József főiskola támogatása nélkül nem jutott volna egyről a kettőre.

Matteo Massagrande a kortárs olasz festészet kiemelkedő alakja túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy hazajáró vendég a pincefaluba, az elmúlt évekhez hasonlóan a mester idén is igyekezett átörökíteni a tudását a tanítványoknak a hátuk mögött álló tartalmas két hétben.

 

 

Alföldi Albert a tábor szervezője felhívta a figyelmet egy kalocsai festőnőre név szerint Lei Melindára, aki az elmúlt évek során hatalmas tudásra és fejlődésre tett szert, tehetségét Matteo Massagrande a kortárs olasz festő is megjegyezte.

A szervező kiemelte, hogy a hajósi alkotótábor egyik legnagyobb előnye, hogy nem próbálják beskatulyázni a művészeket, nincs meghatározott téma, mindenki szabadjára engedheti a fantáziáját és azt álmodhat a vászonra, amit csak akar, legyen az portré vagy épp tájkép.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

11 + tíz =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST