A dunapataji óvodások learatták a babérokat az országos versenyen

Írta ekkor 2023-03-24

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) kilencedik alkalommal hirdetett rajz- és esszépályázatot a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magyar óvodás, iskolás és egyetemista számára „Zászlók, ha lengenek…” címmel. Idén a Himnuszt, illetve Petőfi Sándor életét, munkásságát, valamint az általa megformált irodalmi és történelmi szereplőket vethették papírra a jelentkezők. Közel 3700 pályamű érkezett.

fotó: baon.hu

Petőfi Sándor születésének bicentenáriumára „Isten áldd meg a magyart!” témában, óvodás korcsoportban az első és a második helyen is dunapataji kisgyerek végzett csodálatos rajzuknak köszönhetően. Első helyezett Fabrizio Oscar Andrea, második pedig Ferenczi Anna, a Dunapataji Szivárvány Óvoda, Bölcsőde és Könyvtár óvodása lett. Felkészítő pedagógus mindkettőjüknél Várfi Andrea.

A díjakat március 17-én a Nemzetstratégiai Kutatóintézet székházában Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója, a rajzpályázat zsűrijének elnöke, valamint Takaró Mihály író, irodalomtörténész, az esszépályázat zsűrijének elnöke adta át a gyerekeknek.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

16 − 7 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...