A Kalocsai Futball Clubot erősíti a Honvéd egykori játékosa

Írta ekkor 2021-01-21

Derült égből villámcsapás, de annál örömtelibb, hogy a kalocsai születésű Villám Balázs a Kalocsai Futball Club csapatát erősíti ezentúl. Labdarúgó pályafutása során több NB2-es és NB1-es csapatban is megfordult, és a 2016-17-es szezonban a Budapest Honvéd csapatával bajnoki címet szerzett az NB 1-ben.

Kép: KFC Facebook

A kalocsai Villám Balázzsal, Márkus-Mike Szilvia kollégánk pár éve készített egy interjút, aminek néhány részletét el is olvashatod, így közelebbről megismerheted a labdarúgót:
 • Mikor lettetek a labdával elválaszthatatlan társak?
 • Egész kicsi voltam, amikor édesapám elvitt Lakatos István „Szusza” bácsihoz a foci suliba, sokan cseperedtünk ott fel. Onnan a Méhecskékhez vezetett az utam, ahol Balogh Tamás volt az edzőm. Majd a trénerem lett a csapattársam, hiszen mint a legtöbb méhecskés, én is a KFC-nél folytattam. Ott a serdülőben Márton-edző keze alatt bajnokok lettünk, az ifiben Pákolicz Laci bácsival dolgoztunk, majd a felnőttben ismét Zsolti edzősége alatt rúgtam a bőrt.
 • Aztán jött a Megyei Válogatott, majd a profi klubok!
 • Így van! A Megyei Válogatottban figyelt fel rám a Vasas, ahol NB I-es labdarúgóvá váltam. Másfél évet fociztam itt U17-es és U19-es korosztályban, majd Mészöly Géza úr felhívott, hogy a nagy csapatban is számítanak rám. A bizalmat megháláltam, 2008-ban álltam pályára először NB I-es meccsen. Aztán az edzőváltással, új játékosok is jöttek, én pedig Baján tettem két éves kitérőt. Abból a szempontból emlékezetes két év volt, hogy kétszeresen is történelmet írtunk. Egyrészt NB II-ben a 4. helyen végeztünk, ilyen jó eredménnyel pedig azelőtt soha nem zárt a csapat. Majd a következő évben a Magyar Kupa sorozatában a legjobb nyolcban végeztünk. Az Újpest búcsúztatott minket, akik később a dobogó 3. fokára léphettek. Bajáról Dunaújvárosba igazoltam, amely mind a karrierem, mind a magánéletem szempontjából nagyon fontos mérföldkő. Ide házasodtam, a kislányom ide született, és újra első osztályban játszhattam, hiszen a szépen lépdelve felfelé, a harmadosztályból a másodba, majd az első osztályba fociztuk magunkat. Aztán jöttek az anyagi gondok a klub körül, én pedig három és fél év után továbbléptem. Előbb Szolnokra, majd Zalaegerszegre. Az utóbbit szeretném mihamarabb elfelejteni. Úgy fogom fel, hogy ez kellett ahhoz, hogy ma a Honvédban játszhassam. (szerk. a ZTE-nél Balázs „érzelmi kitörései” miatt került szabadlistára) Az akkori kispesti edző, Marco Rossi hallotta, hogy mi történt velem. Úgymond kaptak a lehetőségen, hogy ha a ZTE ingyen megválna egy jó játékostól, akkor ők szívesen adnának egy sanszot. Egy heti próbajátékra készültem, a második nap után már szóltak, hogy csomagoljak, mert utazom velük Törökországba, edzőtáborba. Ezt követően jelezték, hogy ha én is úgy látom, keressek lakást, mert leigazolnának. A nigériai Ikenne-Kinggel vagyok egy poszton, elsősorban, mint jobbhátvéd számoltak velem, de voltam már belsővédő és balhátvéd is.
 • Melyik az a poszt, ahol a legjobban érzed magad? Van kedvenced?
 • Kifejezett kedvencem nincs, én játszani szeretek! De ha már így kérdezed, szerintem a jobbhátvéd és a jobboldali középpályás posztján tudom leginkább kihasználni az erősségeimet.
 • Ha már itt tartunk, milyen erőssége vagy tulajdonsága kell, hogy legyen egy profi labdarúgónak?
 • Ha a testfelépítésre gondolsz, egy focista legyen atlétikus, hiszen sokat kell futnia és az sem baj, ha gyors. Ami a belsőt illeti, agilisnak kell lennie és ott kell, hogy égjen benne az akarás. Ne csak úgy pislákoljon, hanem lobogjon is!
 • Több klubot is megjártál, melyik számodra a legkedvesebb?
 • Kettő is van! Újváros a magánélet miatt, sok ismerős köt oda, akikkel mind a mai napig tartom a kapcsolatot. A másik a Budapest Honvéd! Bács csak fél éve vagyok itt, de azt már látom, hogy itt nagyon családias a hangulat. Alig várjuk, hogy edzésre jöjjünk. A mostani időszakban napi két edzésünk van, reggel 8 és este 7 óra között nem hagyhatjuk el a stadion területét. De nem is akarnánk, mert jó együtt! Itt egy igazi egység dolgozik!
 • Azt hiszem ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egy csapat bajnokká váljon, hiszen a siker nem csak gólokból áll…
 • Én is így gondolom! Az, hogy mi egy igazi csapat vagyok, azt a bajnoki döntő kiválóan mutatja. Lehet, hogy a Videotonnál az egyének szempontjából jobb játékosok játszanak, de a közösség ereje, az egység nálunk sokkal jobban megmutatkozott.
 • Ez a legemlékezetesebb meccs-pillanatod?
 • Ez is! De van egy meccs, amit soha nem fogok elfelejteni: 2009. május 1-én volt. A Vasassal annál a Győrnél vendégeskedtünk, amely egy fordulóval az előtt, 7-1-re verte otthonában azt a Zalaegerszeget, amely 9 fordulón keresztül veretlen volt. Az ETO Parkban majális volt, a mérkőzésre pedig ingyenes volt a belépő. 12 ezer ember ült a lelátón és amikor a 3. percben gólt kaptunk, „felrobbant” a stadion. A szó szoros értelmében borsózott a hátam, a fejemben pedig az járt: „Mi lesz itt? Mi is kapunk egy akkora zakót, mint a ZTE?” Aztán megráztam magam és újra a jelennel foglalkoztam. Belső védő voltam, úgy 3-2 méteres hátrányból lefutottam Bajzát Pétert, a tizenhatosnál egy az egyben szereltem hátulról, szép tiszta szerelés volt. Ez egy nagyon fontos győzelem volt, mert akár 2-0-ra is elhúzhattak volna, de nem így lett. A második félidőben sikerült egyenlítenünk, így egy győzelemmel felérő döntetlent értünk el annál a Győrnél, amely akkor bajnok lett. De ez régen volt.

Most elérkezett a pillanat, hogy újra “itthon” üdvözölhetjük. Kohány Gábor, a KFC elnöke elmondta, hogy szinte bármelyik védelmi pozícióra bevethető lesz majd Balázs.

A csapat edzője, Kohány Balázs is elmondta, nem csak a pályán, de az öltözőben is komoly erősítés lehet az újonnan igazolt játékos

 

Kép: KFC/Facebook


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

3 × öt =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...