A kosárlabda élő eredmények titkai Magyarországon

Írta ekkor 2022-05-19

Kosárlabda pálya és kosárlabda palánk – minden adott egy nagyszerű kosármeccshez akár Magyarországon is. Nézzük meg a legjobb kosárlabda eredményeket hazánkból!

A Magyar Kosárlabda Szövetség által szervezet bajnokságok eredményei

A kosárlabda az egyik legnépszerűbb sportágnak számít a sportok világában, ami főleg az amerikai profi kosárlabda-bajnokságnak, az NBA-nek köszönhető. De a magyar szurkolók körében nagyon népszerű a magyar kosárlabda-bajnokság is, sok bajnoki mérkőzésen vannak több ezren a nézőtéren. És igaz ez a sportfogadások világára is, hiszen a kosárlabda fogadások népszerűségükben megközelítik a labdarúgás vagy éppen a küzdősportok fogadásait. Az online világ népszerűségének növekedése segítette a kosárlabda népszerűségének növekedését is, hiszen ma már minden időpillanatban elérhetőek kosárlabda élő eredmények és az élő közvetítéseknek köszönhetően úgy érezhetjük magunkat, mintha a kosárlabda pálya szélén állnánk bármilyen mérkőzésen szerte a világon.

 

A magyar kosárlabda szövetség szervezésében bonyolítják le a magyar kosárlabda bajnokságot, amely teljesen másképp zajlik, mint mondjuk az amerikai bajnokság. Sok mindenben van különbség, a kosárlabda palánk sem teljes ugyanolyan, mások a szabályok a játékmenetben is, de azért a lényeg ugyanaz: meg kell próbálni bejuttatni a labdát a gyűrűbe. A 2021-2022-es magyar férfi bajnokság volt már a 90. magyar férfi bajnokság. A lebonyolítás szerint tizennégy csapat mérkőzött meg először egy alapszakaszban, amelyben minden csapat két alkalommal játszott egymással egyszer idegenben, egyszer pedig hazai pályán. Ez 26 mérkőzést jelentett, ez alapján határozták meg azt, hogy mely csapatok jutottak be a középszakaszba. Mert a magyar bajnokságban az alapszakasz után nem egyből a rájátszás következik, hanem van egy középszakasz is.

A középszakaszban három házba kerültek be a csapatok, az első öt az úgynevezett felsőházba, a 6-10. helyezettek a középházba, a többiek pedig az alsóházba. Itt tovább ment a pontgyűjtögetés, de most már csak az adott házon belül játszottak megint egymással a csapatok oda-visszavágós alapon. A kosárlabda fogadások tekintetében ez már nagyon izgalmas szakasza volt a bajnokságnak, hiszen itt a kosárlabda élő eredmények pillanatnyi alakulása döntötte el, hogy ki jutott a playoffba és kik a playoutba.

Ez történt a 2021-2022-es magyar bajnokságban

A 2021-2022-es magyar férfi bajnokság alapszakaszában a kosárlabda pálya elég egyértelműen eldőlt Szombathely irányába, hiszen a Falco félelmetesen ügyes volt a kosárlabda palánk alatt és így könnyedén, mindössze három vereséggel nyerte az alapszakaszt, még a Szolnok is csak három győzelemre tudta megközelíteni őket. A magyar kosárlabda szövetség által szervezett bajnokság legnagyobb meglepetése az volt, hogy az egykoron szebb napokat megélt Atomerőmű SE mindössze hét győzelmet tudott szerezni és ezzel az alapszakasz utolsó helyén végzett.

De meglepő volt a Zalaaegerszeg és a Pécs rossz teljesítménye is, annál nagyobb durranás volt, hogy a Sopron KC be tudott jutni a középszakaszba. A középszakasz már akkora nagy felfordulásokat nem hozott, így elég gyorsan láthatóvá vált, hogy a Pécs és az Atomerőmű csapatai közül kerül majd ki a kieső személye, de az sem volt kérdéses, hogy a Falco indulhat majd a legjobb helyzetből a rájátszásban. A rájátszásban, ahol a fogadók nagy örömére a Falco a Szedeák Szeged csapatával került össze. A többi párharcban

  • a Szolnoki Olajbányász került össze a Kecskeméttel,
  • az Egis Körmend az MVM-OSE Lions csapatával,
  • illetve végül a Sopron a Fehérvár csapatával.

A 2020-2021-es férfi bajnokságot egyébként az akkor is domináló Falco nyerte meg, a Szolnoki Olajbányásszal szemben, de a 2018-2019-es bajnokságot is a Falco nyerte meg, szóval a szombathelyiek nagy sorozatban vannak. Az előző évek is a Falco-Szolnok tengely harcáról szóltak, hiszen a korábbi 10 bajnokságból kettőt a Falco nyert meg, de volt 6 szolnoki siker is. A maradék két bajnoki címet abban az évtizedben pedig az Alba Fehérvár söpörte be. Legutoljára 2008-2009-ben volt arra példa, hogy nem ez a három csapat nyerte a magyar férfi bajnokságot, akkor a Zalakerámia-ZTE KK tudta megnyerni a bajnoki címet.

A nőknél teljesen más azért a felállás, ott a Sopron dominálja a bajnokságokat, hiszen az elmúlt 10 bajnokságból nyolcat ők nyertek meg, egyszer a Győr, egyszer pedig még a Pécs tudott diadalmaskodni. A magyar kosárlabda egyébként más szempontból izgalmas, mint mondjuk az amerikai kosárlabda-bajnokság, annak ellenére, hogy nem lehet annyira egyértelműen összehasonlítani őket. Ezt tökéletesen mutatja az is, hogy a legtöbb kosárlabda fanatikus egyszerre szereti az NBA-t és a magyar bajnokságot is, egy Körmend-ZTE vagy éppen egy Körmend-Falco rangadón mindig hihetetlen hangulat van a nyugati végeken.

Konklúzió

A kosárlabda eredmények követésére számtalan opciója van a fogadóknak és a szurkolóknak, hiszen rengeteg weboldal ad élő szöveges közvetítést a meccsekről, de manapság már szinte minden elsőosztályú meccsről találhatunk élő streameket magyar honlapokon. És hát mindig kerül sor kosárlabda közvetítésekre a magyar televízióban is, de itt azért általában csak a legizgalmasabb meccseket találhatjuk meg, nem azokat, amelyek mondjuk minket érdekelhetnek valamilyen kötődés okán. És az élő kosárlabda közvetítések mellé nagyszerűek az élő magyar kosárlabda fogadási lehetőségek is, amelyek segítségével pénzt is kereshetünk, ha nem hagyjuk magunkat az érzéseinkre hagyatkozni.

Szakértőnk szerint a magyar kosárlabda bajnokság már nagyon régóta a jobb európai ligák közé tartozik, ami köszönhető a jó magyar utánpótlásnevelési programoknak, de annak is, hogy egészen jó légiósokat hoznak a magyar ligába a legjobb klubok. Az látható, hogy eléggé szétszakadt a mezőny, tehát az NBA-vel szemben itt csak 4-5 olyan csapat van, amely komoly esélyekkel indul egy bajnoki cím megnyerésére és nincs arra mód, hogy egyik szezonról a másikra hatalmas változások történjenek akár egyetlen jó draft eredményeként. Ettől függetlenül a magyar kosárlabda élvezhető és szórakoztató, úgyhogy csak ajánlani lehet mindenkinek!

– Publikálta: Vörös István; szerző: vendégszerző / fizetett tartalom –


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

kilenc + 9 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST