A ma emberének is hűnek kell maradnia 1956 üzenetéhez – A hősökre emlékeztek Kalocsán

Írta ekkor 2023-10-24

Kalocsán is városi ünnepséget tartottak hétfőn az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából.

A Szabadulás kútja emlékműnél rendezett megemlékezést a kalocsai önkormányzat és a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közösen szervezte. A dr. Raffainé Papp Henriette által összeállított ünnepi műsort a kalocsai Szent István Gimnázium 11./A osztályos tanulói adták elő.

 

 

Az ünnepi megemlékezés szónoka Simon Zoltán alpolgármester volt, aki beszédében az 56-os szabadságeszmény hazai és nemzetközi társadalmi, illetve lelki mélységeit bontotta ki, számos klasszikust és a kor ismert politikusait idézve. − 1956. október 23-a igazi ünnep. Közelmúltunk egyik legdicsőbb napja, nemzeti történelmünk mérföldköve. Egy olyan forradalmi eseménysor és honvédő harc kiinduló pontja, amely az egész világot megrengette. A történéseit ismerjük, hőseit ma már az igazság fényében tiszteljük, üzenetét nem feledjük. Aki egy kicsit is tájékozott a mai nemzetközi politikai viszonyok egyre kuszáltabb világában, világosan láthatja, mennyire aktuálisak ezek a gondolatok, 1956 üzenetei: a hazafiság, a hősiesség, a szabadság, az igazságosság és a béke. Ha hűek akarunk maradni ezekhez az üzenetekhez, akkor mindent meg kell tennünk azért, hogy hazánkat, nemzeti érdekeinket minden körülmények között és mindennel szemben megvédjük – mondta az alpolgármester.

 

 

Az ünnepség utolsó részében az önkormányzat, az egyházak, a pártok, egyesületek, társadalmi szervezetek, intézmények koszorút helyeztek el a Kalocsai Fegyház és Börtön falánál, a Szabadság kútja emlékmű mellett.

 

(Forrás: baon.hu.)


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenkilenc − kilenc =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...