Ál-házvásárlók garázdálkodnak Kalocsán

Írta ekkor 2019-01-30

A Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozói számára egy nem ismeretlen bűncselekmény-típus ütötte fel ismét a fejét a városban.

Ahogyan tavaly ilyenkor, újra megszaporodtak azok az esetek, amikor eladó házba állítólagos vevők kérezkednek be, és az ingatlan szemrevételezésének ürügyén abból értékeket lopnak el.

A károsultak jellemzően idős, jóhiszemű párok, illetve egyedülálló emberek – hívja fel a veszélyre a figyelmet a kapitányság szóvivője és bűnmegelőzési főelőadója, Répási Tamásné.

 

A kép illusztráció!

Répási Tamásné kalocsai rendőrségi referens arra is rámutat, hogy az utcáról betoppanó, állítólagos házvásárlókat nem érdemes a küszöbön túlra engedni.

A bűnmegelőzési szakember javasolja, hogy – kiváltképpen az idősek – ne engedjenek egyedül idegent a házukba, akkor sem, ha állítólagos vételi szándékkal csengetnek be hozzájuk!


Olvasói kommentek
  1. Vadlek Hajnalka   Ekkor   2019-01-31 - 01:01

    Ma, itt Soltvadkerten is jött olyan panasz eladóktól, hogy fiatal pár arra hivatkozott, hogy az ingatlanos küldte őket, hogy megnézhetik a házat. Szerencsére ügyfeleim nem engedték be őket, mert tudják, hogy csak velem mehet vevő a házukba. Pont ezért bízták rám az eladást, mert így biztonságos!

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

egy × négy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST