Alkalmazások, amelyek nélkül nehéz elképzelni a modern életet

Írta ekkor 2022-06-06

Napjainkra óriási méreteket öltött az online jelenlét, aminek egyik mozgatórugója az egyes applikációk a telefonokon.

A mobilalkalmazások korában sokaknak már rutinszerűvé vált ezeknek a használata, és sokak számára az életük szerves részévé váltak az appok. Egyesek a közösségi médiában élik életüket, míg másoknak a szakmájához, vagy az életviteléhez szükséges applikációk jelentenek pótolhatatlan szolgáltatást. Bizonyos körökben akár egy online kaszinó alkalmazás hiánya is óriási gondokat okozhat. Az alábbiakban megtekintheti, hogy milyen applikációk használata nőtt túl az emberiségen és ezek hiánya milyen következményekkel járhat.

A mobiltelefonok életünk nagyon fontos részévé váltak, és az a feladatuk, hogy szoros kapcsolatban maradjunk egymással, tájékozódjunk a számunkra fontos dolgokról, és szórakozhassunk a hétköznapok szürke óráiban. Egy kutatás szerint Kanadában minden okostelefon-tulajdonos tízpercenként ellenőrzi telefonját, és ezt kényszeres mobiltelefon-ellenőrzőnek tekintik. Egy másik tanulmány szerint tíz amerikaiból egy átlagosan 4 percenként nézi meg telefonját. Nem állítjuk, hogy minden interakció rossz, de mindenképpen megvizsgálandó, hogy pontosan milyen okokból nyomogatják ilyen gyakran a felhasználók a mobiljaikat.

A kihagyhatatlan alkalmazások közé kerülhet például a Google Térkép, amely egy átfogó térképészeti erőmű. Egyetlen kényelmes csomagban egyesíti a hatékony térképészeti funkciókat, a részletes navigációt, a forgalmi adatokat, az ingázási útvonalakat és a helykeresést. Legyen szó sétáról, munkába ingázásról, új város felfedezéséről vagy hosszú útról, a Google Térkép mindenre kínál valamit.

Az AccuWeather időszerű és részletes időjárás-előrejelzést biztosít a felhasználóknak, a 15 napos előrejelzésektől a hiperlokális MinuteCast-ekig. Az előrejelzések animált időjárási információkat, radartérképeket és push értesítéseket tartalmaznak a szélsőséges időjárási riasztásokhoz bizonyos országokban. Az extra funkciók közé tartozik az AccUcast, a veszélyes időjárási és útviszonyokra vonatkozó figyelmeztetések, valamint a testreszabható előrejelzési részletek, az időjárással kapcsolatos videók és az Android Wear támogatása, így egy pillantással megérkezhetnek  az előrejelzési információk az okosórákon.

A Google Gmail az egyszerűsített Android-alkalmazások sorának legújabb tagja, amely modern funkciókat és dizájnt biztosít a belépő szintű telefonokhoz, a Gmail az e-mail óriás okos kategóriáit, szűrőit és több fiók támogatását kínálja az eszközökön, miközben minimalizálja az alkalmazás tárhelyét és mobileszközök adatlábnyomait.

Fontos területek a mobilos applikációk kapcsán

Az online vásárlás a mobilalkalmazások egyik legfontosabb előnye, mellyel a bevásárlóközpontok felkeresése nélkül is beszerezheti kedvenc ruháit, kütyüjét, kiegészítőit és alapanyagait az interneten. Az ügyfelek megtekinthetik, kereshetik és megvásárolhatják kedvenc méretű, formájú és színű áruikat. Az online vásárlás egyfajta üzlet, ahol Ön eladóként és vevőként is tevékenykedik. Manapság sokan az internetes vásárlással keresik megélhetésüket. Mobilalkalmazások nélkül időigényessé válik napi szükségleteink megvásárlása. A technológia hatalmas bevásárlókört hoz létre a dolgok kiválasztásában és megvásárlásában, de ezen applikációk nélkül a bevásárlási helyszínek a helyi üzletekre és bevásárlóközpontokra korlátozódnának.

Manapság az emberek annyira el vannak foglalva a munkájukkal, és elakadnak a forgalomban a nagyvárosokban. Legtöbbjüknek nincs elég ideje főzni. Ha van telepítve ilyen alkalmazásuk, akkor főtt ételt kaphatnak kedvenc éttermükből, amelyet elfogadható áron a küszöbükhöz szállítanak. Napjainkban sok alkalmazás is elfogadható áron kínál taxiszolgáltatásokat ügyfelei számára. Most képzeljen el egy világot mobilalkalmazások nélkül, az embereknek valószínűleg nehézségei lennének az élelmiszer- és szállítási igényeik során.

A mobilalkalmazások számos banki szolgáltatást nyújtanak ügyfeleiknek. Az ügyfelek megtekinthetik személyes számláik terheléseit és jóváírásait, idő- és távolságkorlát nélkül utalhatnak pénzt, megtekinthetik a folyószámla egyenlegüket, anélkül, hogy. hosszú sorokban kellene állni. A múltban az embereknek hosszú sorban kellett állniuk, hogy banki szolgáltatásaikat elvégezhessék, és ez a légszennyezést is növelte.

Közösségi média alkalmazások és videohívási alkalmazások

A közösségi média alkalmazások segítenek az emberek közötti erős kapcsolatok kialakításában és fenntartásában. Ezek az alkalmazások segítenek csevegésben, videók és fényképek megosztásában. Az emberek szívesebben használják ezeket az alkalmazásokat mobiltelefonon, mint asztali számítógépen. A mobiltelefonokra telepített közösségi alkalmazások nagyobb hozzáférést kapnak, mint az asztali számítógépeken, így a kommunikáció és a kapcsolat is erősebb lesz.

Manapság elterjedtek a videohívás-alkalmazások is, ahol mindenféle távolsági akadály nélkül, bármikor találkozhat ismerőseivel, szeretteivel. Az elsődleges emberi szükséglet az, hogy ápolja a kapcsolatot másokkal. Ironikus módon a leginkább zavaró alkalmazások a kommunikációs alkalmazások. Szüksége van arra, hogy ápolja a kapcsolatot az emberekkel, de másrészt azok az alkalmazások, amelyek lehetővé teszik, hogy a világ minden tájáról tudjon kapcsolatba lépni emberekkel, zavarják leginkább a figyelmet. Minden előnye ellenére megvan az a hátránya, hogy nem látogatunk el a barátokhoz és családokhoz, hanem csak beszélgetünk velük a közösségi média csatornákon keresztül, ami problémákat okozhat.

Az applikációk hiányának hátrányai

A zavartság az első érzés, amit a riasztás nélküli nap követ. A mobiltelefonok gyakorlatilag felváltották életünkben a különféle mindennapi tárgyakat. A felhasználó számára szörnyűvé válik, ha nem tud felhasználóként viselkedni. Például ha tervezünk egy hétvégi kirándulást, de nem tudnánk előre, hogy milyen idő lesz, akkor el lehet képzelni, hogy mekkora gondot okozna ez a szervezésben és a készülődésben.

Többnyire felismerjük, hogy bizonyos dolgok mennyire fontosak, ha érezzük a hiányukat. Meglepődne, ha látná, milyen gyakran beszél barátaival és családtagjaival olyan azonnali üzenetküldő alkalmazások segítségével, mint a WhatsApp és a Facebook Messenger. Kimaradna a barátja közösségi életéből, ha olyan közösségi médiaalkalmazásokat használ, mint az Instagram és a Facebook.

A tehetetlenség a leginkább zavaró tényező, ami szóba jöhet az applikációk hiányában, főleg, ha mobillal szokott fizetni a bevásárlóközpontokban. Mindenhová készpénzt és hitelkártyát visz magával? A közlekedéshez tényleges jegyeket kell majd vásárolni, mivel nem fogja tudni élvezni a mobilalkalmazások készpénz- és érintésmentes fizetési folyamatának luxusát.

——-

Meta Description: Ismerje meg, hogy mely applikációk nélkül állna meg az élete. Megmutatjuk a legtöbbek számára kihagyhatatlan alkalmazások típusait és azt is, hogy milyen hatással lenne ez az emberek életére.

– Publikálta: Vörös István; szerző: vendégszerző / fizetett tartalom –

Címkék:

Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

16 + tizenhat =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...