Átadták a Kunszt József-díjakat az Astriceum Érseki Múzeumban

Írta ekkor 2023-05-16

21. alkalommal tartotta meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye a Kunszt József-díjátadó ünnepséget.

Az elismerést Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek alapította 2001-ben, néhai elődje, a sokat tevő Kunszt József kalocsai érsek emlékére.

Dr. Bábel Balázs a díjátadón kiemelte, az egyik legszebb hivatásnak a pedagógiát tartja, a Szentírásban Jézus Krisztusra utaltak tanítóként.

Filvig Géza polgármester a Kunszt József- díjátadón köszönetet mondott a lehetőségért, hogy minden évben a városvezetés jelölhet egy pedagógust az állami fenntartású oktatási intézményekből a rangos elismerésre.

Az idei évben sokoldalú pedagógiai tudásáért, példamutató emberi magatartásáért, következetes, segítőkész, empatikus és gyermekszerető hozzáállásáért Fekete Antal, a Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium igazgatója kapta a kitüntetést.

Fekete Antalon kívül négy tanár részesült még elismerésben.

A szerzetesi fenntartású katolikus intézményekből: Talmácsi József, a kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda gimnáziumi tanára.

A Főegyházmegye fenntartásában működő alapfokú katolikus oktatási-nevelési intézményekből: Keresztes József, a mélykúti Szent Tamás Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Bollerné Kiss Márta, a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola intézményvezető-helyettese.

A Főegyházmegye fenntartásában működő középfokú katolikus oktatási-nevelési intézményekből: Pap Andrea, a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum tanára.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

5 × négy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...