Az autizmus világnapját ünnepelték a Tudásklubban

Írta ekkor 2023-04-04

2007. december 18-án az ENSZ jelölte ki április másodikát az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a Földön.

A jelentős dátumhoz kapcsolódva tartották meg múlt szerdán a Sétálni Kék programot Kalocsán az Érsekkertben, illetve ebben az évben első alkalommal NyitniKÉK címmel egy Tudásklubot is szerveztek a könyvtárban a témában jártas szakemberekkel.

Az előadók között szerepelt Tamás Krisztina a Kalocsai Nebuló EGYMI intézményvezető-helyettese, aki beszélt arról mi mindere figyeljünk egy autista esetében.

 

Tamás Krisztina a Kalocsai Nebuló EGYMI intézményvezető-helyettese az Autizmus világnapja alkalmából tartott előadás során beszámolt arról, hogy a támogatásoknak köszönhetően az iskolában milyen fejlesztő eszközöket tudnak biztosítani a diákok számára.

A szakember hangsúlyozta az elsődleges cél, hogy a képességekhez mérten megalapozzanak egy olyan tudást a gyerekekben, amely segítséget jelent majd felnőtt korban.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

öt × 4 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...