Bakodpusztán tartották az Országos Polgárőr Napot

Írta ekkor 2022-06-27

Négy év alatt immár másodszor adott otthont Bács-Kiskun megye az Országos Polgárőr Napnak, amit szombaton rendeztek meg Bakodpusztán.

Összefogással a mindennapok biztonságáért mottót választották a polgárőrség legnagyobb, 27. alkalommal megtartott ünnepének számító esemény szlogenének, ami híven kifejezi a polgárőrség, a rendészeti szervek és a széleskörű társadalom együttműködését és megbecsülését.

Az eseményen megjelent Dr. Bolcsik Zoltán, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára; Dr. Balogh János rendőr altábornagy, az Országos Rendőrfőkapitányság rendőrfőkapitánya; Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka; Dr. Tóth Tamás bv. altábornagy, a Büntetés-Végrehajtás országos parancsnoka; Dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatója; Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság műveleti főigazgató-helyettese; Dr. Hatala József nyugalmazott r. altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke; Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője; Berta Tibor dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium katolikus tábori püspöke; Dusnoki Csaba, az eseménynek helyt adó nagyközség, Dunapataj polgármestere és Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

A polgárőrség ünnepének számító rendezvényen a házigazda Dunapataj polgármestere, Dusnoki Csaba köszöntötte a vendégeket. Mint fogalmazott, az eseményen együtt ünnepelhetik a polgárőrség sikerét, rövid időre fellélegezve a világot sújtó háborús válságból és migrációs nyomásból. Külön köszöntötte a fogadalomtételre érkezett nagy számú ifjú polgárőrt, akik a polgárőrség jövőjét és további megerősödését jelentik. Hangsúlyozta: A polgárőrök munkája is szükséges ahhoz, hogy hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa, és ez különösen fontos, hiszen minden társadalom alappillére a közbiztonság. – A polgárőrökre mindenkor és mindenben számíthatunk, legyen az a migráció, a katasztrófavédelmi vagy közbiztonsági helyzetek kezelése – szólt méltatóan a polgármester, megköszönve a polgárőrök munkáját, családjaik támogatását. Hozzátette: immár negyedszázada vezeti az országos szervezetet Túrós András, akinek irányítása alatt vált a polgárőrség az ország egyik legnagyobb, legismertebb és legelismertebb civil szervezetévé, s munkájával méltóvá vált a hungarikum címre.

– A polgárőrség az egyetlen társadalmi szerveződés, amely az alkotmányos jogállam rendészeti szerveinek valódi és megbízható partnere a közbiztonság védelmében – kezdte beszédét egy tudományos szaklapból vett idézettel Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke, és hangsúlyozta, hogy rendkívül hosszú és kemény munka előzte meg azt, hogy a rendészettudomány is elismeri a polgárőrség áldozatos munkáját.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

18 − 8 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST