Egyelőre nem lesz látványos változás a Szentháromság téren

Írta ekkor 2018-10-16

Október 16-án online petíció indult civil kezdeményezésre azzal a céllal, hogy cselekvést sürgessen a kalocsai Szentháromság tér felújítási munkálatainak újraindítására.

A beruházást koordináló főegyházmegyei főépítész, Vörös Márta rádiónknak elmondta, hogy igyekezete ellenére sem fog tudni látványos eredményekkel kecsegtetni a közeljövőben.

Súlyos sérüléseket szenvedett ugyanis augusztus 9-én, Foktőn történt balesete során. Azóta több műtéten esett át, most a harmadik operációra várva, a betegágyról nyilatkozott – tette hozzá.

Mint mondta, annak ellenére, hogy mozgásában akadályozott, a tervezési és a térfelújítás folytatásához szükséges diplomáciai teendők folynak.

Látványosabb előrelépést novemberre remél, amikor is a régészeti feltárások területeit zúzottkővel fogják leborítani, ami az első lépés lesz a tényleges rekonstrukció felé. Ez a felület fog alapjául szolgálni a megújult Szentháromsági téri, újraburkolt felületnek.

Vörös Márta a térfelújítási munkálatok folytatásáért indított petíció hírére reagálva emlékeztetett, hogy a beruházást az érsekség finanszírozza, számos, a városra háruló, közműveket is érintő költség átvállalásával.

Tudomásul veszi az online aláírás-gyűjtés tényét, de ez nem változtat azon, fogalmazott, hogy jelenlegi, fizikai akadályoztatott helyzete gátolja a munkavégzésben.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

négy × kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...