Egymásnak estek a képviselők az uszodatervezés miatt

Írta ekkor 2020-08-27

GYORSHÍR: nem bíznák meg a kiszemelt céget az ellenzéki városatyák.

 

Heves vita alakult ki a jelenleg is zajló, csütörtöki képviselő-testületi ülés 5. napirendi pontja kapcsán, ami egy 1,5-2 milliárd forintos uszodafejlesztés megtervezését tartalmazza. Erre a közbeszerzésre három: két szegedi és egy budapesti társaságot hívott meg az önkormányzat, a legjobb ajánlat kb. 9,5 millió forint volt.

 

Dr. Bagó Zoltán azt firtatta, hogy miért kell újabb 9,5 millió forintot fordítani a terv elkészítésére, miért nem jó az, ami évekkel korábban készült, ötmillióért, vagy nem lenne-e olcsóbb azt „leporolni”, módosítani, egy új terv készítése helyett. Azt is megkérdezte, hogy miért pont ezt a három, nem kalocsai céget hívta meg az önkormányzat arra, hogy árajánlatot tegyen. Szintén kifogásolta, hogy a megbízásra kiszemelt cég „rajzokat”, vagyis látványterveket készít, így véleménye szerint csak ezt tudja majd nyújtani a közel tízmillió forintért.

 

Szabó Balázs felhívta rá a figyelmet, hogy a legkedvezőbb árajánlatot adó cégnek a két évvel ezelőtti éves árbevétele kevesebb, mint amennyit a város most adna neki, csak erre a projektre. A jobbikos városatya szerint méltatlan, hogy a polgármester úgy állítja be a helyzetet, mintha maga az uszodafejlesztés ellen lennének azok a képviselők, akik csupán azt kifogásolják, hogy miért nem kalocsai céget kerestek meg a lehetőséggel.

 

Dr. Filvig Géza polgármester leszögezte: nem tudni uszodafejlesztésben jártas kalocsai mérnökirodáról, ezért a Városüzemeteltési és Fejlesztési Osztály (amelynek csoportvezetője az ülésen szintén e mellett érvelt) olyan vállalkozásokat keresett meg, amelyekkel évekre visszamenőleg van szakmai kapcsolata.

 

Simon Zoltán alpolgármester hozzáfűzte: a korábbi, egyébként ötmilliárd forintos tervezet nem volt ésszerű, mivel egy nagyon drága, fenntarthatatlan létesítmény jött volna létre benne. „Buta az a városvezetés, amely olyan fejlesztéseket hoz létre, amelyeket aztán nem tud fenntartani”, summázta.

 

A napirendi pontot a jelenlévő 11 képviselőből négyen nem támogatták, a többség viszont elfogadta.

 

További részletek rövidesen hallhatóak a KORONAkrónikában…


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

15 − 2 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST