Egyszerű bögrés mézeskalács recept karácsonyra

Írta ekkor 2022-12-03

Ha karácsony, akkor mézeskalács, egy olyan tésztareceptet hoztunk, ami maga  az álom! Annyira könnyű vele dolgozni, hogy az elképesztő. A gyúrása gyorsan megvan, a végeredmény pedig egy olyan vaj puha, könnyen nyújtható tészta, ami nem ragad.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:

– 8 bögre finomliszt (pont 1 kg)

– másfél bögre porcukor

– 3 teáskanál szódabikarbóna

– 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

– 30 dkg margarin vagy vaj (én margarint használtam)

– 1 bögre méz

– 3 tojás

(fotó: blikkruzs.blikk.hu)

  1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint.  Mikróban egy picit megpörgetheted a a felkockázott margarint, és kiveszed mikor éppen hogy elkezdett megolvadni. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
  3. Ekkor fogunk egy villát, és az egészet átkavarjuk, addig  amíg úgy nagyjából összeállt a liszt a ragacsos anyagokkal. Ez egy percet vesz igénybe legfeljebb
  4. Ekkor kézzel egynemű tésztává gyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk.
  5. Ezután az első adag tésztát jól lisztezett deszkán ki kell nyújtani kb. fél centi vastagra (lehet kevesebb is, de így olyan pufik lesznek), majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), pontosan tíz percig sütjük őket. Tíz perc, semmiképpen sem több!

Jó étvágyat! 🙂

 

Forrás: https://elmenyorszag.com/


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenhat − 6 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST