Elekes Enikő Magyarország első női szumó világbajnoka

Írta ekkor 2023-10-08

Több, mint hihetetlen! Tényleg elképesztő! Káprázatos, amit ez a kalocsai lány művel! Elekes Enikő ismét a világ tetején, de most nem birkózásban, hanem szumóban.

A szumót a legtöbb versenyző a birkózás mellett kiegészítő sportágként űzi. A hétvégén Japánba induló magyar delegáció sorából talán a legismertebb a 19 éves kalocsai birkózó tehetség Elekes Enikő, aki Kőbánya SC sportolója. Enikő birkózásban az U17-es és U20-as korosztályban is világbajnoki címet szerzett, most a szumóban próbálta ki magát. A megalakulása 25. évfordulóját idén ünneplő Magyar Szumó Szakszövetség tíz versenyzővel képviseltette magát a  VB-n.  A 24. világbajnokságra a 3000 éves sportág hazájában, Japánban, pontosabban Tokióban került sor.

Hogy Enci legyőzhetetlen, azt eddig is sejtettük, de hogy szumóban is??? Ez már a non plus ultra!!! A kalocsai Elekes birkózó-dinasztia legifjabb és legsikeresebb tagja most megszerezte Magyarország első női világbajnoki címét. A Magyar Sumo Szakszövetség tájékoztatása szerint a KSC sportolója vasárnap a női 65 kilósok elődöntőjében lengyel riválisát könnyedén felülmúlva jutott be a fináléba, melyben kisebb meglepetésre tajvani szumóssal kellett megküzdenie az aranyéremért.

Elekes folytatta idei remek sorozatát és az U20-as birkózó Európa-bajnoki, illetve vb-cím mellé szumó arannyal bővítette az éremkollekcióját.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

2 × kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...