INTERJÚ: Életmentő gyermekkönyvet írt és illusztrált a kalocsai mentőtiszt

Írta ekkor 2022-09-16

A napokban foghatta kézbe csaknem egy éven át tartó munkájának gyümölcseként a „Bátor vagyok, segítek” című életmentő gyermekkönyvet annak írója és illusztrátora, Kissné Szűcs Anita.

A Kalocsai Mentőállomás mentőtisztjeként az alkotó régóta letette névjegyét az elsősegélynyújtás és a szakszerű segítségnyújtás fontosságának oktatása, népszerűsítése mellett.

Visszatérő előadója és közreműködője helyi és környékbeli rendezvényeknek, programoknak, amelyeken kicsiknek és nagyoknak egyaránt igyekszik átadni az elsősegélynyújtás és a helyes mentőhívás alapfogásait.

Mindezeket foglalta – folyamatos szakmai iránymutatás mellett – egy képekkel gazdagon illusztrált mesekönyvbe, amelynek életmentő nyúl-hőseivel könnyedén azonosulhatnak a gyermekek, a leíró részekből pedig a szülők is tanulhatnak – mesélte Vörös István külsős szerkesztőnknek adott interjújában Kissné Szűcs Anita.

Hallgasd meg a teljes beszélgetést – két részben – alább:

A nemrég megjelent, „Bátor vagyok, segítek” című mentő-mesekönyv szerzője és illusztrátora, Kissné Szűcs Anita kalocsai mentőtiszt azt is elárulta, hogy október elején esedékes, hivatalos kalocsai könyvbemutatója – hangzik az interjú folytatásában.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

nyolc − 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...