Ezért éri meg a fűtőszőnyeg: összefoglaltuk az előnyeit

Írta ekkor 2022-10-09

A fűtőszőnyeg egy vékony elektromos fűtőkábel, amely öntapadó üvegszálas hálóra van felszerelve a padlófűtéshez. A fűtőszőnyegek nagyon vékonyak és tartósak kialakításuknak és a kiváló minőségű teflon szigetelésnek köszönhetően. A felhasznált alkatrészek adják a fűtőszőnyegek hosszabb élettartamát, és biztosítják a problémamentes működést is.

A fűtőszőnyeg felépítése olyan helyeken is lehetővé teszi a felszerelését, ahol korlátozottak a lehetőségek. A fűtőszőnyeg vékony szerkezete miatt nincs szükség túl sok ragasztóra vagy önterülő masszára sem, ami csökkenti a beépítési költségeket – hangsúlyozza Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

A fűtőszőnyeg öntapadós is lehet, ami megkönnyíti a fűtési rendszer beépítését, az üvegszálas hálóra szerelt fűtőkábelek pedig nagyon rugalmasak, ellenállnak a deformációnak.

A fűtőszőnyeg kerámia, porcelán és kőlap alatti helyiségek közvetlen fűtésére szolgál. Flexibilis ragasztóval vagy padlófűtésre alkalmas önterülő masszával kerül felhelyezésre.

A fűtőszőnyegekkel ellátott padlófűtés elsődleges forráaként, valamint a meleg padló kényelmét biztosító kiegészítő fűtésként is használható. A teljes fűtési rendszer nagyon egyszerűen telepíthető, és a felújítás bármely szakaszában vagy újonnan tervezett épületekben használható.

A fűtőszőnyegek típusai

A fűtőszőnyegeket paramétereik szerint osztályozzák. Ez történhet az elektromos ellátás fajtája, a külső szigetelés, illetve a fűtési teljesítmény alapján is.

A fűtőszőnyeget vékony réteg csemperagasztóba vagy önterülő keverékbe építik be. A padlóréteg szabványos minimális vastagsága 5-8 mm, míg az elektromos fűtőszőnyeg vastagsága 3-4,5 mm. Ez minimálisra csökkenti a padlószint növekedését.

Az elektromos fűtőszőnyegek egy vékony, öntapadó üvegszálas hálóra szilárdan rögzített kábelből állnak, amely általában 50 cm széles. A vékony fűtőszőnyegek meghatározott területű kész fűtőelemekként készülnek, beleértve a tápkábelt (hidegkábelt) és a hermetikusan lezárt csatlakozásokat.

Felépítésüknek köszönhetően a fűtőszőnyegek számos alkalmazási móddal rendelkeznek. A felhasználási lehetőségek eltérőek lehetnek az elérni kívánt cél és a fűtési rendszer szerint is. A fűtőszőnyeg alkalmas lehet például ipari csarnokok, raktárak, irodák, óvodák, iskolák, üzletek, szállodák fűtésére.

Előszeretettel használják ipari vagy mezőgazdasági fűtési folyamatok részeként is.

Az összeszerelésük gyors és egyszerű, ráadásul pontos hőmérsékletszabályozást tesz lehetővé a helyiségben és a padlóban egyaránt, sőt, segítségével a kiválasztott helyiségek a kívánt időpontban fűthetőek fel. A kellemesen meleg padlóhoz nincs szükség a fűtési rendszer éves karbantartására, és nem merül fel többletköltség sem.

Nincs robbanás- és füstveszély sem, hiszen a fűtőszőnyegek elektromos áramot termelő napelemes és szélenergia-rendszerekkel is integrálhatók. Ezért egyúttal helytakarékos megoldás is, mivel nincs szükség a kazánház elkülönítésére, és nincsenek kiálló fűtőtestek sem a falakon.

– Publikálta: Vörös István; szerző: vendégszerző / fizetett tartalom –


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenkilenc − 18 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...