Font Sándor: a kórházzal kapcsolatos döntések visszavonását követelem!

Írta ekkor 2022-11-14

Pénteken a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház közösségi oldalán bombaként robbant a hír, miszerint idén november közepétől jövő január végig átmenetileg felfüggesztik Kalocsán a gyermekosztály és a szülészet működését. Erre néhány perce közzétett videójában reagált Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője.

Nézd meg a teljes videót itt!

A megyei kórház országos sajtót is bejáró közleménye szerint a “Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephelyén humánerőforrás problémák miatt 2022. november 14-től 2023. január 31-ig a Csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály működése és ennek következtében – az újszülött ellátás miatt – a Szülészet-nőgyógyászati osztály szülészeti ellátása felfüggesztésre kerül.

Erre reagált hétfő délután közösségi oldalán posztolt videójában Font. Mint fogalmaz, a “mélységesen felháborítja a kórházvezetés bejelentése“, és kiemelte, hogy a “megoldásokra törekszik, és követeli a meghozott döntés visszavonását, hogy a gyermekre vágyó családokat ne érje ilyen sérelem“. Reagált az ideiglenes osztály-bezárások miatt kedd délutánra hirdetett tüntetés hírére is, jelezve, hogy a “káosz fokozása” véleménye szerint nem segít az ügy megoldásán.

A videóban Font türelmet kér és úgy fogalmaz, “biztos abban, hogy hamarosan eredménnyel jelentkezik“.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

3 × kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...