Főzz sütőtök krémlevest nemcsak egészséges ,hanem finom is

Írta ekkor 2022-09-22

Sütőtököt szeptembertől egészen januárig lehet kapni, és szinte nincs is, aki ne szeretné: a forró, frissen sült tök illatának nem lehet ellenállni. Rendkívül egészséges is, hiszen sárga húsa B- és C-vitaminban is gazdag. A sütőtök magas rosttartamának köszönhetően segíti az emésztést, de hatásos gyulladásokra, meghűléses problémákra is. Érdemes tehát minél többet enni belőle! 

Sütőtök krémleves 

  • 1/2 kg sütőtök
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl víz
  • 1 mk majoránna
  • 1 mk kakukkfű
  • 10 dkg füstölt kolbász vagy pirított tökmag

Elkészítés:

  • Hámozd meg a tököt, magozd ki, majd vágd kisebb kockákra, és tedd egy tepsibe. Pakold a tetejére a karikákra vágott hagymát és a megpucolt fokhagymagerezdeket, majd sózd, borsozd, önts rá egy kevés olajat, és süsd ki 180 fokon (kb. 40 perc alatt van kész).
  • A sült tököt tedd egy lábasba, önts rá két dl vizet, majd bormixerrel pürésítsd. A víz másik felét folyamatosan adagold hozzá, és ekkor mehet bele a majoránna és a kakukkfű is. Egyszer forralj rajta, majd húzd le a tűzről.
  • Vágd apró kockákra a kolbászt, és kevés olajon pirítsd ropogósra.
  • A levest tökmaggal vagy sült kolbásszal megszórva tálald.

Jó étvágyat! 🙂 

Forrás: ripost.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

nyolc + húsz =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST