Gesztenyés-meggyes dobálós süti

Írta ekkor 2021-01-21

A jól ismert pite is kifogástalan, de ez a gesztenyés változat után tuti mindenki megnyalja a tíz ujját. 



Hozzávalók 20x30cm-es tepsihez:

4 db tojás
200 g cukor
70 g vaj
250 g gesztenyemassza
1 ek rumaroma
150 g liszt
1 nagy csipet só
1 csomag sütőpor
200 ml tej
100150 g befőtt vagy mirelit meggy
1 ek porcukor
1 mk őrölt fahéj

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral és a vajjal kihabosítjuk. Nem kötelező habverőt használni, de az állagán sokat javít. Ezután beledolgozzuk a gesztenyemasszát és a rumaromát, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a sütőport is, végül az egészet kikeverjük csomómentesre a tejjel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fellazítjuk vele tejes masszát.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát, és a tetejére rádobáljuk a leszűrt meggyet.

170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük a piskótát; tűpróbával ellenőrizzük. A frissen kisült tészta még lágy, viszont amint legalább szobahőmérsékletűre hűl, jó lesz az állaga.

A végén megszórjuk a tetejét az összekevert porcukor és fahéj kombójával, kockára vágjuk, és már kínálhatjuk is.

 

Ötlet: streetkitchen.hu

Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenöt − 7 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST