Hogyan legyél trendi úgy, hogy mellette a saját stílusodat is megtartsd?

Írta ekkor 2022-09-14

Minden évszakváltás új divatirányzatokat hoz az életünkbe. Egyesek forradalmibbak, mások kevésbé. Vannak, akik az előző évadból merítenek inspirációt, míg mások egy vagy akár több tucat évadot is visszamennek, hogy ihletet szerezzenek. Bármit is hoznak az évek, a legtöbb esetben a világhírű tervezők kollekciói igenis hatással vannak arra, hogy mi található a ruhatárunkban. Vajon megtarthatjuk saját stílusunkat a trendek követésével? A CCC fashion blog sokat segíthet ebben a kérdéskörben!

Mitől függ a stílusod?

Sokan panaszkodnak arról, hogy nehéz megtalálni a saját stílusukat. És ez igaz! Gyakran próbáljuk lemásolni a híres emberek stilizációit, és közben azt gondoljuk, hogy ettől pontosan olyan jól nézünk ki, mint ők. Az ilyen próbálkozások azonban általában kudarccal végződnek, mert általános megjelenésünket nem csak a viseletünk befolyásolja, hanem a kinézetünk, a sziluettünk, a karakterünk, az életmódunk, a mindennapi szerepeink és persze a feladataink is. Azt kell megtalálni, hogy ezekhez milyen ruhák passzolnak tökéletesen! Hiszen gondoljunk csak bele egy karcsú, tél típusú hölgy makulátlan megjelenésébe. Vajon az ő outfitje ugyanúgy mutatna egy rubens formájú, ősz típusú nőn? Nyilván nem, és ez egy ékes példa arra, hogy valaki stílusának másolása bizony nem a legjobb megoldás. Sokkal jobb, ha megfigyeled magad, és megpróbálod megtalálni a saját stílusodat, vagy egy tapasztalt stylist tanácsaira hallgatsz. Tudnod kell, hogy ez nem egy könnyű procedúra. Néha évekbe telhet, hogy felismerd kinézeted előnyeit, és elsajátítsd azokat megfelelően hangsúlyozni. Még nehezebb elfogadni az alak hiányosságait, és azokat ügyesen elfedni. A saját stílusod megtalálásának első lépése azonban mindig önmagad megismerése és elfogadása! Ha ez a szakasz már mögötted van, akkor azon gondolkozz, hogy mi illik hozzád a legjobban, melyik stílusirányzatot érzed leginkább magadénak, és melyiket követnéd szívesen. Óvakodj a rugalmatlanság csapdájától is: attól, hogy valami mellett egyszer letetted a voksod, nem biztos, hogy örökre a legjobb marad. Ebbe sokan beleragadnak. Ezek a kelepcék különösen veszélyesek lehetnek a negyvenes években, amikor sokan kísértést éreznek arra, hogy továbbra is ugyanúgy öltözködjenek, mint húszévesen. Olvasgasd a CCC fashion blog cikkeit, és inspirálódj a világtrendekről minden nap!

Lassú divat és divatirányzatok

Sokan, akik már kialakították saját stílusukat, a lassú divat útjára lépnek. Ennek a filozófiának az egyik alappillére az évek óta tartó átgondolt ruhavásárlás, a minőségre való odafigyelés és a makulátlan kombinálás kérdésköre, és ezáltal egy jól működő kapszulakollekció kialakítása, amelynek minden darabja mindennel hordható. Természetesen mindez nem jelenti azt, hogy a lassú divat követői egyáltalán nem figyelnek a divatirányzatokra. Ellenkezőleg! Bár az is igaz, hogy ők nem azok, akik az új kollekciók megjelenésekor azonnal megrohamozzák a boltokat, és különösebb gondolkodás nélkül megvesznek mindent. Esetükben valószínűleg nincs helye a véletlenszerű vásárlásoknak. Ezek az emberek nyugodtan átböngészik a tervezők adott szezonra vonatkozó ajánlatait, és kiválasztják a stílusukhoz illőt. Ennek lehet az alapja a szín, a minta, a szabás vagy éppen a kiegészítők tematikája. És pontosan ez a megfontolás az az attitűd, ami garantálja, hogy a saját stílusodhoz igazodj, és egyben kövesd az aktuális trendeket. Ne az legyen a célod, hogy „virítsd” a legújabb divatot, mert mindenképpen trendinek kell lenned. Ha egy adott szezonban nem találsz olyat, ami tényleg tetszik, és szívesen viselnéd, akkor ne feledd, hogy nem kötelező vásárolnod. Ez nem erőszak! Hidd el, így sokkal jobban fogsz kinézni, mintha önmagad ellenére szeretnél harmóniába kerülni a divattal. Egy dolog tuti: a CCC széles szortimentje tökéletes biztosíték arra, hogy mindenki találjon valami olyat, amiben jól érzi magát és közben menő is, tégy egy próbát!

– Publikálta: Vörös István; szerző: vendégszerző / fizetett tartalom –


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

2 × 2 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST