Idén is versek vezetnek a városi Adventi Kalendáriumban

Írta ekkor 2023-11-24

Az utóbbi időben többször beszámoltunk arról, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend az adventi ablakvadászat. A környék szinte összes településén, kivétel nélkül vadásszák a lakosok a szépen kivilágított ünnepi ablakokat.

Idén is december elsejétől egészen 24-ig karácsonyi dekorációba öltözteti egy-egy háztartás az ablakát az adott nap sorszámával megjelölve, az adventi naptárak mintájára. Kiderült az is, hogy többszörös a túljelentkezés, így megosztva is kiadták a sorszámokat, hogy minél több karácsonyi dekorációban gyönyörködhessenek a járókelők. Már csak egyetlen kiadó ablak van, tudtuk meg a kalocsai Adventi Kalendárium Kereső főszervezőjétől, Simó Fannitól.

 

A kép csak illusztráció!

A kalocsai adventi ablakkeresőben idén is érdemes a KORONAfm100-at hallgatni, hiszen ebben az évben is a rádió reggeli műsorában lesznek hallhatók a talányos versikék, amelyek rímes térképként segítik az ünnepi felfedezőket. Simó Fanni, ötletgazda azt is elmondta, két éve, amikor először hívta a várost adventi játékra, még a gyerekeket célozta meg, ma pedig már generációk járják a várost a kivilágított ablakokat keresve, sőt az sem ritka, hogy az adott ablaknál egy kis vendégvárás és egy-egy jóízű beszélgetés kerekedik ki a sétából.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizennégy + 11 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...