Intézkedéscsomaggal segíti a JETA a környék beruházásait

Írta ekkor 2020-04-28

A paksi atomerőmű égisze alatt működő Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány Kuratóriuma komplex intézkedéscsomagot hagyott jóvá a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt, könnyítve az erőmű körzetében lévő települések pályázati beruházásainak megvalósítását.

Mint az közismert, a röviden JETA-ként emlegetett szervezet éves viszonylatban milliárdos forrásokat biztosít a nukleáris létesítmény közvetlen környezetében lévő települések számára helyi fejlesztések megvalósítására, beleértve a kalocsai járás valamennyi városát és faluját is.Az április 14-én tartott, elektronikus kuratóriumi ülésen arról döntöttek a pályázatok kiírói, hogy a folyamatban lévő projektek megvalósításának segítése érdekében átmenetileg könnyített szabályozást vezet be a határidők és a pénzügyi elszámolások teljesítésében.

Az intézkedések, amelyekről dr. Kovács Antal kuratóriumi elnök nyilatkozott a KORONAfm100-nak, az említett ülés napjától léptek életbe.

 

 

Kovács Antal, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy véli, hogy a frissen elfogadott intézkedéscsomag biztosítja az önkormányzatok számára a megkezdett fejlesztések zökkenőmentes készre jelentését.

Úgy fogalmaz, arra törekedtek, hogy a veszélyhelyzet nehézségei miatt egyetlen pályázó se szenvedjen kárt.

 

 

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

1 × egy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...