Kiállítás színesítette a magyar kultúra napját Kalocsán

Írta ekkor 2023-01-24

A Nemzeti Múzeumban őrzött kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban január 22-én fejezte be a Himnusz megírását Szatmárcsekén, így erre emlékezve 1989 óta tartjuk a magyar kultúra napját. Országszerte rendezvényekkel ünnepeltek, helyben a Tomori Pál Városi Könyvtár adott otthont a jeles eseménynek. 

A Kalocsai Kortárs Művészeti Klub és a Dunatáj Fotókör közös kiállításával nyílt meg a programsorozat, amelyen Lakatos György fagottművész is közreműködött. A közel egy évig látogatható tárlatot Budai Viktória a Nicolas Schöffer Gyűjtemény vezetője mutatta be és ajánlotta a résztvevők figyelmébe.

 

A magyar kultúra napján megnyílt kiállítással kapcsolatban Budai Viktória a Nicolas Schöffer Gyűjtemény vezetője kitért a tárlat fotógráfiai részére, ahol a tájképek mellett minimalista alkotásokat is felfedezhetnek a művészetkedvelők.

 

Végül egy zenés Cseh Tamás esttel zárult az ünnepség Papp Róbert költő-tanár és fia ifjabb Papp Róbert fellépésével.  A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerzőre, énekesre, színészre emlékeztek, aki idén ünnepelte volna a 80. születésnapját.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

3 × négy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...