Kiskőrösön mondott ünnepi beszédet Orbán Viktor

Írta ekkor 2023-03-15

Március 15-én délután Kiskőrösön a Petőfi-szülőháznál tartotta meg ünnepi beszédét Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján.  A miniszterelnök úgy fogalmazott: Petőfi Sándor a mi szerelmetes fiunk. Minden magyar gyermekkora óta tud legalább egy verssort tőle.

,,MINDEN MAGYARBAN VAN EGY KIS PETŐFI ÉS PETŐFIBEN OTT VAN MINDEN MAGYAR.”

fotó: index.hu

Ahogy Szörényiék énekelték: bár tudnám, hogy hova, de hova, de hova megyek. Ugyanígy várt a 19. század közepének Magyarországa, keresve a szót, keresve a hangot, amely elmondja, merre szabjunk irányt a saját személyes sorsunknak, s vele a hazának is – fogalmazott.
Ezt a várva várt keresett szót, a keresett hangot, az irányt kijelölő mozdulatot Petőfi adta meg a hazájának. „Talpra magyar! Rabok legyünk vagy szabadok? Éljen a szabad és független Magyarország” – emelte ki Orbán.

A miniszterelnök az ünnepi beszédében kitért arra, annak, aki nem magyar nehéz megértenie, hogy mi 175 éve március 15-én újra és újra elmeséljük-e nap történetét, mivel EZ NEMZETÜNKNEK EGY NAGY KÖZÖS SZÜLETÉSNAPJA.

fotó: vira.hu

„Magyarnak születni kötelességet jelent, méltónak lenni a fajtánkhoz. Petőfi ezt olvassa a fejünkre naponta. Vagy rabság vagy szabadság – lehet választani” – mondta.

Forrás: vira.hu/Magyarország kormánya

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

15 + tizenhárom =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...