KORONAcafé: Te vajon melyik diáktípusba tartozol/tartoztál?

Írta ekkor 2020-09-01

A mai nappal megkezdődött az iskola, a diákok nagy örömére vagy éppen bánatára. A #KORONAcaféban ma több tanulótípus nagyító alá került, ami általában a legtöbb osztályban előfordul. Néhányhoz biztosan neked is volt szerencséd.

Melyikkel nem találkoztál még? Illetve szerinted te melyik típusba tartozol?

A nyalizós

Az első padokban ül, névnapjukra ajándékokat hoz a tanároknak, mindig megdicséri őket, ha új frizurájuk/ruhájuk van és bár nem az egyik legokosabb, de a nyaligátorsággal és a tanár állandó dicsérgetésével mindig eléri, hogy jobb jegyet kapjon.

A késős

Ő az aki legközelebb lakik az iskolához, de állandóan elkésik. És nem csak az első óráról. A szünetekről is ő ér be a terembe utoljára. Természetesen késve, jó pár perccel a becsengetés után.

Az elsőként érkező

Elkésni? Nem is ismeri ezt a szót. Ha 8-kor kezdődik az első óra, és 7-kor nyit a suli, tuti, hogy ő már 7:01-kor bent ül a teremben és várja a nap kezdetét.

Az órán alvó

Csak azért jár be az órákra, hogy aludjon. De tényleg – bármennyi órátok legyen, az összeset képes átaludni.

A lógós

Na ő nem jön be azért, hogy szunyáljon az órán. És ha látja, hogy el fog késni, akkor sem. És ha dolgozatot írna az osztály, vagy feleltetni fog a tanár, akkor sem. És ha hétfő van, akkor azért nem. Ha meg péntek, azért nem. Inkább elmegy az orvoshoz és igazolást kér. Vagy készít ő magának házilag.

A sírós

Az a fajta – szinte 99,9 %-ban lány – aki azzal old meg egy karót, egy nem tanulást, vagy egy esetleges bukást vagy rosszabb jegyet, hogy elkezd sírni. Túl sok igazolatlan óra, késés és hasonlók esetén is természetesen a könnyes szemeket veti be. És általában be is jön neki…

A könyvmoly

Nincs az a könyv, amit még nem olvasott. De tényleg. Nyáron előre elolvassa az összes kötelező olvasmányt, sőt, amit év közben kellene elolvasni, már azon is túl van. Szünetekben is inkább olvas, sőt, óra közben is van, hogy el kell venni tőle a könyvet, mert nem bírja letenni.

A csitító

Állandóan csitítja a többieket, mert ő bizony tanulni jött az iskolába és másoktól nem hall semmit. De persze nem akar előre ülni, ezért a napjai nagy része a csitítgatással telnek.

Az osztály leghelyesebb pasija

Az összes lány szerelmes belé titkon és nem csak az osztályból, de az egész suliból is. Tudja is magáról és rendszeresen cserélgeti a barátnőit, mígnem végül a suli legjobb csaja mellett köt ki.

A menő csaj

Nem biztos, hogy túl sok mindenről lehet vele beszélgetni – sőt, általában a műkörmön, a ruhavásárláson és a kiskutyáján kívül nagyon másról nem. Viszont mivel ő a legjobb és a legmenőbb csaj az osztályban, az összes fiú odáig van és minden lány a barátnője akar lenni.

A puskázós/lesős

Soha nem tanul, de valahogy mindig egész jó dolgozatokat ír. Persze, mert a puskázás, illetve a padtársáról való leskelődés nagymestere. Utálja az A-B csoportokat, de ha mégis ez a felállás, akkor őt látod a legtöbbet hátrafordulgatni, vagy előre nyújtózkodni.

A lúzer

Minden osztályban van egy lúzer, ez a természet rendje. Ő az, aki rosszul is tanul, előnytelenül is öltözködik, állandóan leönti vagy leeszi magát, elesik, kicikizik.

A partiarc

Csak a bulizás érdekli, szerdától a péntek és a szombat esti bulikat szervezi és utána a hét elején csak arról beszél megállás nélkül, hogy hol volt, kivel, mit csináltak, milyen jót partyztak.

Az osztály bohóca

A leghangosabb, és a legviccesebb. Rengeteg poént tud, minden helyzetre van egy frappáns mondata, mindig tud valami humorosat mondani. Persze, legtöbbször másokból űz tréfát, általában a tanárokon, de az osztálytársait sem kíméli.

Az okoskodó

Bármilyen témáról is legyen szó, ő mindent tud. De nem csak az osztálytársainál, a tanárnál, sőt sokszor még a könyveknél is.

A tanárok kedvence

Jól is tanul, kedves is, pont annyit tud hízelegni, hogy az a tanároknak még nem olyan feltűnő, és még az osztálytársaival is rendes. Soha nem késik, soha nincs vele gond. A tanárok favorizálják.

A stréber

Kitűnő tanuló (dicséretes), minden dolgozatot megír – egyet se hagyna ki, legyen bármilyen beteg -, bármikor bárki helyett szívesen felel és a kedvenc kérdése: “Mi a szorgalmi feladat?”

A betegeskedő

Ha valamilyen influenza vírus van, tuti, hogy ő betegszik le először, mindent elkap, mindenre allergiás, mindig előjön neki valami. Szinte többet fekszik betegen otthon, mint amennyi időt az iskolapadban tölt.

Az állandóan evő

A napijainak a kedvenc része a reggeli, a tízórai és az ebéd. De általában csak úgy a szünetekben is bekap valamit. És nem ritkán előfordul, hogy a tanár a chipszes zacskót veszi el tőle az órán, mert állandóan azt ropogtatja.

Az állandóan mobilozó

Nem tudni, mit csinál egész nap a mobilján – valószínűleg igazi Facebook/Instagram függő lehet -, de egy pillanatra nem teszi le. Gyakorlatilag oda van ragadva a kezéhez a telefonja.

A kakukktojás

Ott van minden nap, minden órán, minden alkalmon, mégis általában elfelejtődik, nem kalkulál az osztály vele, mert olyan visszahúzódó, kilóg a sorból általában el is feledkeznek róla.

➡️ Szerinted jobban kellene fegyelmezni a mai diákokat
👧🧑‍🦱👩‍🏫🧑‍🏫

Forrás: joy.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

11 − 10 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST