Muharay-díjjal tüntették ki Dr. Kovács Istvánnét, a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület vezetőjét

Írta ekkor 2021-07-20

Múlt szombaton Budapesten a Millenárison a Tánckörkép elnevezésű rendezvényen ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség, amelynek keretében kalocsai néptáncosok léptek a színpadra és öltötték magukra a cifra helyi népviseletet.

Az esemény keretében gazdára talált egy nívós elismerés is a Muharay-díj, amellyel idén a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület vezetőjét Dr. Kovács Istvánné Sztakó Évát tüntették ki. Az elismerésről és a díjátadás menetéről a kitüntettet mesélt rádiónknak.

 

A Muharay-díjjal kitüntetett Dr. Kovács Istvánné Sztakó Éva a kalocsai Hagyományőrző Egyesület vezetője kifejtette, hogy az elismerés a szóbeli dicséreten és méltatáson túl tárgyjutalommal is járt.

Egy gyönyörű plakett és oklevél került a vitrinbe a korábban a város által adományozott Király Ilus Díj mellé. Az elismerésben részesült hagyományőrző hangsúlyozta, hogy ez a kitüntetés egy csapatmunka eredménye és ezért hálás minden társának, akivel együtt dolgozik a tradíciók ápolásáért, tovább örökítéséért.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenhárom + 3 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST