Nagy érdeklődés övezte a Gólya Road Showt Kalocsán és a környező településeken

Írta ekkor 2021-06-19

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében, illetve a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület támogatásával szervezett „Gólya Road Show” országos gólyafészek felmérő, illetve gólyagyűrűző rendezvénye Kalocsa és környékén immáron jubileumi 10. alkalommal tartották meg.

A fehér gólyák fiókái minden évben június közepére érik el azt a fejlettségi kort, amikor már megjelölhetők olyan színes gyűrűkkel, melynek köszönhetően egész életükben – távcsöves leolvasással – azonosíthatóak lesznek, akár itthon, akár vonulás közben.

A részletekről Agócs Péter a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi területfelügyelője számolt be a Katolikus Rádiónak.

 

 

Agócs Péter a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi területfelügyelője a gólya roadshow kapcsán kiemelte, hogy a programot folytatják jövőre is.

A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy hogyan védhetjük a költöző madarakat a nyári szezonban, hiszen gyakran áramütések áldozatává válnak, vagy éppen megsérülnek, ugyanis fészkük a villanypózna tetején helyezkedik el.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

hét + tizenkettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST