Negyvenhárom mázsa pontyot telepítenek Kalocsán és Dusnokon

Írta ekkor 2020-05-05

Több mint negyven mázsa ponty kerül soron kívül a Sárköz és vízrendszerének csatornájába Kalocsán és Dusnoknál.

A rendkívüli szerdai haltelepítést az indokolja, hogy a koronavírusjárvány miatt az exportnehézségekbe ütközött haltermelők a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumhoz fordultak, amely a felgyülemlett halból tetemes mennyiséget vásárolt fel.Ebből bocsátanak több mázsányit a MOHOSZ, illetve az által a Kalocsa és Vidéke Horgászegyesület rendelkezésére, ezért a soron kívüli telepítés Kalocsa szívében, a horgászszékház szomszédságában, illetve a Vajas csatorna dusnoki szakaszán.

Dr. Igaz Ferenc elnök emlékeztet, hogy nem hirdetnek horgásztilalmat a telepítés időszakára, a májusi hónapban egyébként is él a pontyfogás tilalma.

 

 

A szerda délelőtti rendkívüli kalocsai haltelepítés kapcsán dr. Igaz Ferenc horgászegyesületi elnök köszönő szavait tolmácsolta azok felé, aki lehetőséget biztosítottak az általuk kezelt víz halállományának bővítésére úgy, hogy az a szervezetnek egy forintjába sem került.

Mint mondja, a telepített uszonyosok származási helye sem ismeretlen számukra, hiszen a szóban forgó termelőtől az egyesület is régóta vásárol.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

nyolc − 2 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST