Önkormányzati tulajdonban marad a kalocsai Gondviselés Háza

Írta ekkor 2023-04-19

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület a korábbi SZTK, majd könyvtár funkciót ellátó Kossuth utcai épületben működteti az úgynevezett Gondviselés Házát.

Az ingatlanban a városi önkormányzattól átvállalt feladatellátás keretében hajléktalanoknak nappali ellátást, valamint éjjeli menedékhelyet, ezenkívül utcai szociális ellátást is nyújt a rászorulóknak.

Jelenleg a nappali ellátottak száma 25 fő körüli, ők állandóan cserélődnek, éjszakára pedig tíz fő részére tudnak helyet biztosítani. 2021 decemberében ingyenes használatra megkapta a szervezet a Kossuth Lajos utcai épületet, melyen jelentős értéknövelő beruházást is végeztek a minél színvonalasabb ellátás biztosítása érdekében.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület kérelmet nyújtott be Kalocsa önkormányzatához, adják számukra ingyenesen tulajdonba az épületet.

Mindez napirendre került a testületi ülésen, egyhangú volt a grémium döntése, miszerint az egyesület munkájának elismerése mellett, a jelenleg 144 milliós értékűre becsült ingatlan használatát továbbra is ingyen biztosítják, azonban a tulajdonjogot nem kívánják térítésmentesen átadni.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

egy × három =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...