Paksi önkéntesek találták meg az eltűnt ötéves kisfiút

Írta ekkor 2023-03-28

Egynapos keresés után megtalálták az ötéves fiút Nyári Gergő Dávidot, aki hétfőn tűnt el tolna-mözsi otthonából – közölte a rendőrség.
fotó: pakspress.hu
Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a gyermeket a település határában találták meg, a körülményekhez képest jól van, de a mentők kórházba viszik. A gyermeket eltűnése után több százan keresték. Orbán Attila a Tolna Vármegyei Közgyűlés alelnöke, aki önkéntesként vett részt a keresésben elárulta, a fiúra két paksi önkéntes bukkant rá a település határától nem messze, mindössze párszáz méterre. Hozzátette, Jelencsik Zsolt és Góman Dávid kutyával csatlakozott a kereséshez. A fiú a szántőföldön, a vetésben feküdt, majd felállt. Át volt fázva, de ezt leszámítva – első látásra – nem volt különösebb baja. A fiút a Terrorelhárítási Központ munkatársainak adták át.
(A kép Orbán Attila felvétele a két paksi emberről, ezen a területen találták meg a kisfiút.)

A későbbiekben a Tolna vármegyei Rendőrfőkapítányság közleményben fejezte ki köszönetét, mindazoknak, akik részt vettek a gyermek felkutatásában.

A rendőrség további közlése szerint a bejelentést követően munkatársaik mellett rendőrségi helikopter is pásztázta a környéket. Mint írják, már az esti órákban érkeztek speciális kutyás mentők és polgárőrök a kisgyermek keresésére. Rajtuk kívül nagyon sok önkéntes is bekapcsolódott a kutatásba. Nagy segítséget nyújtottak a keresésben a Terrorelhárítási Központ munkatársai is, akik drónokkal is kutattak a területen. A mai napon is több százan csatlakoztak a kereséshez, akik az ország számos pontjáról érkeztek, hogy segítsenek.

fotó: police.hu

A kisfiút egész nap keresték. Végül két paksi önkéntes – Góman Dávid és Jelencsik Zsolt, valamint kutyáik: Jenny és Tequila – találták meg a kisfiút otthonától több mint egy kilométerre, egy búzavetésben nem sokkal délután fél öt előtt.

A gyermeket még a helyszínen megvizsgálta a TEK orvosa, majd terepjáróval Mözsre vitték. A mentők pedig kórházba szállították.

– Gergő a körülményekhez képest jól van – áll a közleményben.

Forrás: police.hu/Paks-Press Hírügynökség

Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

16 − 13 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...