Példás összefogás szerveződött a bajba jutott fajszi családért

Írta ekkor 2020-01-07

Napok alatt szinte összegyűlt egy komplett háztartás berendezéséhez szükséges bútor, ruha, és élelmiszeradomány annak a fajszi családnak a javára, akiknek múlt csütörtökön pusztított tűz a házában.

Mint arról rádiónkban beszámoltunk, a Petőfi utcai ingatlanban lakó háromgyermekes családnak ugyan ideiglenesen sikerült fedelet biztosítani a feje fölé, értékeik java a tűz martaléka lett. Ezért az édesanya kérését tolmácsolva online jeleztük, hogy szívesen vennének mindennemű támogatást.

A felhívás hírét több ezres közösség terjesztett és több helyi és környékbeli magánszemély, civil szervezet karolta fel, köztük a Szívből Kalocsáért Egyesület.

Ennek elnöke, Gyarmati-Simigh Dóra kedd délelőtt járt egy megrakott teherautóval a háznál, ahol éppen az édesapa dolgozott.

Arról tájékoztatta be rádiónkat, hogy napok alatt összegyűlt a család számára szükséges eszközök java főképp Kalocsáról, de Bajáról, Szakmárról, Foktőről és Bátyáról is érkezett felajánlás, amiért nagyon hálás, akárcsak a támogatottak, azonban van még teendő.

A kedd délelőtti adomány-átadásról: nagyításért kopp a mintaképekre! (fotók: Gyarmati-Simigh Dóra)

Gyarmati-Simigh Dóra, az otthonukat tűzvészben kis híján elveszített fajszi család javára gyűjtést szervező Szívből Kalocsáért Egyesület elnöke azt is elmondta, mit látott, amikor kedden kilátogatott a Petőfi utcai ingatlanhoz.

Kiemelte, hogy példás összefogásról tett tanúbizonyságot a térség, de munkában és anyagi támogatásban egyaránt elkelne még a segítség.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizennyolc − 5 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...