Reflektált az érsekség a Szentháromság téri fakivágásos ügyre

Írta ekkor 2021-08-05

Amint arról korábban beszámoltunk, a Kalocsai Önkormányzat eljárást indított el engedély nélküli fakivágás ügyében. 

Az érsekség válaszát változtatás nélkül közli szerkesztőségünk:

Az elmúlt napokban valóban 5 db fát kivágtunk, amelyből kettő beteg volt, és amelyhez sajnálatos módon időben engedélyt nem kértünk – a feladatok torlódása miatt –, amit eddig sosem mulasztottunk el.

A térrekkonstrukció, amely óriási értéknövelést hoz a városnak, tartalmazza elfogadott terv szerint azon a területen való faállomány cseréjét, pontosan megjelölve, hogy milyen növények kerülnek helyükbe. Valójában egy adminisztrációs hiba történt.

Az érsekség ősidőktől fogva nagy gondot visel a város tüdejét adó kert faállományára, elég csak rátekinteni a Szentháromság téren szépen zöldellő gesztenyefákra, amelyek nagy költségen történt injektálása miatt váltak ellenállóbbá a kártékony rovarokkal szemben. Az elmúlt években is nagyon sok facsemetét ültettünk az érseki gazdasági kertben a gemenci erdészek szaktudásával.

Jó arra is emlékeztetni, hogy az érsekség maga adta oda az érsekkertet a város használatába, pihenés céljára, amely mind a mai napig a mi tulajdonunkban van. Ezeknek a tényeknek kérjük a jóindulatú figyelembevételét.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

19 + tizenhét =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST