Sütés nélküli karácsonyi desszert: Szilvás-fahéjas pohárkrém

Írta ekkor 2022-12-13

A szilvás desszertekhez nagyon jól passzol a rum… így ebből a pohárkrémből sem spóroltuk ki. A rumban fürdőző, fűszeres szilva, a krémes mascarpone és az édes babapiskóta rétegek puszta látványától is eksztázisba esünk.

(Fotó: streetkitchen.hu)

Hozzávalók:

A szilvaraguhoz
350 g szilva
50 g cukor
30 ml víz
1 mk őrölt fahéj

A sziruphoz
1 körömnyi gyömbér
1 mk szegfűszeg
1 db fahéjrúd
80 ml víz
80 g barna cukor
60 ml rum

A rétegezéshez
2 db tojás
70 g cukor
300 g mascarpone
1 db vaníliarúd

Elkészítés:

A szilvákat negyedeljük, kiszedjük a magjait, és a cukorral, a vízzel és a fahéjjal kb. 5-8 percig főzzük, hogy kissé összeessenek. A szilvákat kivesszük és félrerakjuk, a maradék léhez pedig hozzáöntjük a szirup hozzávalóit, és 5-6 percig forraljuk, majd kihűtjük.

A krémhez a tojásokat és a cukrot vízgőz fölött felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. Hozzákeverjük a mascarponét és a vaníliarúd kikapart magjait. Poharakba rétegezzük a szirupba mártott babapiskótadarabokat, a szilvákat és a krémet.

Forrás: streetkitchen.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

13 − négy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...