Szeretnénk fejleszteni a gyermekünket? Játsszunk vele puzzle-t!

Írta ekkor 2022-10-15

A puzzle nem csak izgalmas, de egy rendkívül jó játék arra, hogy fejlesszük a gyermekünket. Anélkül képes jelentősen segíteni csemeténk fejlődését, hogy komolyabban meg kellene ezt terveznünk. Egyszerűen csak üljünk le vele puzzle-t játszani. Az alábbiakban adunk pár indokot rá, miért.

Fejleszti a képzeletet és a gondolkodást

Egy minőségi puzzle gyerekeknek és felnőtteknek is készül. Attól függően azonban, hogy a mi gyermekünk mennyire türelmes, akár felnőtteknek szánt, 1000 vagy 5000 darabos puzzle játékot is játszhatunk vele. Az ilyen kirakós segít a kicsiknek a képzelet és a fantázia fejlődésében, hiszen el kell képzelni magában a képet ahhoz, hogy megtalálja annak részeit. Ezen kívül remekül hat a memóriára és a gondolkodásra. A kicsik akaratlanul sajátítják el a strukturált gondolkodás lépéseit, miközben jól szórakoznak velünk.

Kiválóan hat a finommotorikus funkciókra és a kitartásra

Az egészen kicsik gyakran nem tudnak megfelelően bánni még a saját kezükkel. Azonban a puzzle segít abban, hogy elsajátíthassák a finom, vagy az erősebb fogásokat. Segítségével ráadásul a türelmet is megtaníthatjuk nekik – azaz azt, hogy a kitartó munkának mindig eredménye van. Például egy különleges Clementoni puzzle pont elég részletes ahhoz, hogy gyermekünk ne unja el magát, de mégis megszokja a kitartást. Ha ilyen puzzle-t választunk, akkor viszont mindenképp olyan képet nézzünk ki, ami biztos, hogy felcsigázza a kicsik képzeletét. Vagyis szabjuk az ő ízléséhez is.

Megtanítja csemeténket a családi összetartásra

Ha az egész családot is bevonjuk a játékba, akkor nem csak a csemeténk fogja imádni, de megtanulja a családi összefogás erejét is. A családtagok ugyanis játék közben gyakran segítenek egymásnak ilyenkor. Megkeresik és odaadják egymásnak a különféle puzzle darabkákat. Ezzel pedig erős és rendkívül pozitív mintát mutathatunk a csöppségünknek. Nem beszélve arról, hogy a család is együtt szórakozik.

A fotó forrása:

New Africa / Shutterstock.com

– Publikálta: Vörös István; szerző: vendégszerző / fizetett tartalom –


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

3 × 2 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...