Utcát szélesítenek, gyalogosösvényt nyitnak a Szentháromság tér környékén

Írta ekkor 2023-01-18

A napokban több olyan forgalmi nyomást enyhítő változás történik a felújítás alatt álló kalocsai Szentháromság tér és a bele torkolló Kossuth utca találkozásánál, amely a gyalogos- és az autós közlekedésen is könnyít a jelen állapothoz képest.

A beruházást végző érsekség egy, hozzá tartozó ingatlan kerítésének részleges elbontásával nagyobb közlekedőterületet nyit a Kossuthról Petőfi utcára fordulók számára.

Emellett hamarosan a Hunyadi utca felől is megközelíthető lesz a Kossuth utca gyalogosan és a Kossuthról Asztrik térre forduló forgalmi sávot is áthelyezik az újonnan burkolt területre – tudtuk meg Vörös Márta főegyházmegyei főépítésztől.

Hozzátette, hogy a Kossuth utca felől az Asztrik térre jövő gyalogos és gépjármű-forgalmat az időközben szárnyra kapott városi szóbeszéddel ellentétben nem fogják sem korlátozni, sem megszüntetni.

fotó: Béres Márton / Népszava

Vörös Márta főegyházmegyei főépítész a Szentháromság téren folyó munkák aktuális állapotáról, rádiónknak adott interjújában kitért arra is, hogy önkormányzati igény esetén az érsekség tartja korábbi ígéretét, és biztosít ingatlant arra, hogy a Kossuth és a Hunyadi utca autóval járható összeköttetésbe kerüljön. Ehhez csak jeleznie kell az igényét a városvezetésnek – mondta az építész.

A Vörös Mártával készült teljes riportunkat hétvégi Turmix című térségi magazinunkban hallhatod!


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

kettő + 4 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...