Vádat emeltek a hajósi vadkamera által lebuktatott dílerek ellen

Írta ekkor 2020-07-06

Mint arról korábban beszámoltunk, egy vadkamera rögzítette Hajós külterületén, hogy 2018. október 14-én három férfi kender ültetvényt takarít be.

A történteket véletlenül felfedező személy jelentette az esetet, és a kamerafelvételt is rendelkezésre bocsátotta, amit a rendőrök lefoglaltak.A kalocsai nyomozók helyszíni szemlét tartottak, amikor már csak 114 lecsupaszított szárat találtak.

A hátrahagyott növényi maradványok szakértői vizsgálata alapján megállapítható, hogy azok kábítószernek minősülnek.

A rendelkezésre álló felvétel alapján a kalocsai egyenruhások beazonosították a három ismeretlent és a hajósi ültetvénytől nem messze el is fogtak egy 40 éves bajai férfit.

Társát, egy 33 éves sükösdi férfit még aznap este otthonában találták meg. Őket kábítószerbirtoklás gyanúja miatt vettek őrizetbe. A harmadik illető, egy 29 éves bajai férfi volt, akivel szemben elfogatóparancsot adtak ki – ez vezetett eredményhez. 2018. november 18-án, Hajós külterületén egy újabb, már leszüretelt ültetvényt találtak a rendőrök, ahol 266 tő indiai vadkender maradványai voltak.

A három gyanúsított jelenleg is letartóztatásban van.

A büntetőeljárás során beszerzett adatokat figyelembe véve a nyomozók a férfiak tettét kábítószer-kereskedelemmé minősítették át, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

hét + nyolc =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST