Vádemelés Kalocsán: halláskárosodás lett a kocsai összetűzés vége

Írta ekkor 2020-02-04

A Kalocsai Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy 38 éves férfi ellen, aki 2018 augusztusában egy Kalocsa környéki falu presszójában úgy megverte az egyik ismerősét, hogy az eszméletét vesztő sértett súlyos fejsérüléseket szenvedett, de halláskárosodása is jelentősen rosszabbodott – tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott és sértett 2018. augusztus 20-án délután együtt ivott egy Kalocsa környéki falu presszójában, majd veszekedni kezdtek.

A sértett a szóváltás után elindult a presszó udvara felé dohányozni, de az ittas vádlott a folyosón utolérte. A korábbi vita miatt megragadta a sértett nyakát, majd többször fejbe csapta.

A sértett az ütések miatt elesett, beütötte a fejét és rövid időre az eszméletét is elveszítette, súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szerezve.

A bántalmazás miatt a sértett már meglévő halláskárosodása jelentősen rosszabbodott, ami maradandó fogyatékosságot okozott, ugyanis a sértett munkaképessége így csökkent – áll az ügyszségi közleményben.

A szabadlábon védekező, a bűncselekményt beismerő vádlottat a járási ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértéssel vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben.

Bűnössége kérdésében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenkilenc − nyolc =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST