118,4 millió forintos többlettámogatást kapott Kalocsa

Írta ekkor 2020-12-28

December 24-én Kalocsa Város Önkormányzatának és az itt élők karácsonyi ajándékaként jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a Kormány határozatával 118,4 millió forint többlettámogatásban részesíti városunkat.

A többlettámogatás a Területi Operatív Program keretében már elnyert, a volt Foktői úti laktanya területén eredetileg 800 millió forint vissza nem térítendő támogatásból tervezett fejlesztés befejezését teszi lehetővé.

fotó: Dr. Filvig Géza

Dr. Filvig Géza polgármester rádiónknak elárulta, köszönettel tartozik Font Sándor országgyűlési képviselőnek, akinek a segítségével kérelmüket teljes egészében elfogadták.

Mint mondta, a városban olyan iparterület kialakítása valósulhat meg, mely alkalmas arra, hogy azt a vállalkozások telephelyként – üzleti környezetként termelés vagy szolgáltatás végzése céljából vegyék igénybe, ráadásul a Kalocsa Paks Duna-híd hídfőjéhez, ezáltal a Paks II. beruházáshoz közel.

 

 

Dr. Filvig Géza Kalocsa város polgármestere hozzátette, különösen jól indul az év, hiszen a korábban elakadt óvodafejlesztéshez nyújtott 138 millió forint és a mostani 118,4 millió forint kormányzati többlettámogatásnak köszönhetően a város életében két meghatározó projekt valósulhat meg.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenkettő − 3 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST