2022-ben több komoly fejlesztést hajtott végre Kecel

Írta ekkor 2023-01-06

A nehéz gazdasági helyzet ellenére az óévben több nagyvolumenű beruházás zajlott le Kecelen, hiszen számos TOP-os pályázat is sikeres elbírálásban részesült.

Ezeknek a támogatásnak köszönhetően átadták a Kecel várost Imrehegy községgel összekötő kerékpárutat. Pályázati forrás adott lehetőséget energetikai korszerűsítésre a Kalocsai utcában található Újfalusi és Szabó Pál óvodákban.

A közvilágítás korszerűsítésére az önkormányzat 137 millió, a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítésére pedig 280 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A jövőbeli tervek között szerepel a könyvtár és a művelődési ház épületének energetikai korszerűsítése: itt 750 millió forintos pályázati forrásra nyújtottak be igényt.

Mint kiderült a Kossuth Lajos utcai belterületi kerékpárút építésére a TOP+ pályázati keretből 200 millió forintban részesül a település.

Mindemellett sikerült kulturális támogatásként is 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást elnyerni, amelyből állandó kiállítást szeretnének létrehozni a múzeumban.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

9 + húsz =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...