220 ciprust ültettek a Paksi közben, elérhető távolságban a kutyafuttató létesítése

Írta ekkor 2023-03-18

Kedden délután a Paksi-közben „A lakótelep zöld beruházásai” címmel tartott sajtótájékoztatót a focipálya mögötti területen Király Róbert önkormányzati képviselő.

Az utóbbi években szemmel látható fejlődésen ment keresztül a körzet, hiszen tavaly a MÁV közreműködésével egy 200 méteres szakaszon új kerítést létesítettek, melynek során fákat is muszáj volt kivágni viszont a képviselő negyed évi illetményéből kőrist és juhart rakatott a helyükre. A munka nem állt meg idén sem.

A VITERRA Növényolajgyártó Kft. miatt a Paksi közön áthaladó vasúti forgalommal járó por és zajok zavarták az itt lakókat éppen ezért ezek csökkentésétre a cég együttműködésével a zöldítés mellett döntöttek 220 darab Leylandi ciprust ültettek el.

 

Király Róbert kalocsai önkormányzati képviselő sajtótájékoztatója során emlékeztetett arra, hogy a korábban felvetődött kutyafuttató létesítésnek ötlete elérhető távolságba került.

Ennek esetében egy 442 m2 zárt területről beszélünk, a tervek már elkészültek a kivitelezéshez.

A 850 ezer forintos beruházást saját zsebből finanszírozza a képviselő illetménye felajánlásával, a megvalósításhoz a kérelmet már benyújtotta az önkormányzathoz.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenhét − nyolc =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...