250 éves kulai Szent György templom – Kalocsa jelképes ajándékkal lepte meg testvérvárosát

Írta ekkor 2021-04-26

Kalocsa és Kula szoros testvérvárosi kapcsolata ugyan csak 11 évre tekinthet vissza, de a 250 éves kulai Szent György templom 1770 óta áll és nyújt biztos pontot az ott élő keresztény közösségnek, amely évszázadokon keresztül az ősi egyházmegyéhez, a kalocsai érsekséghez tartozott.

Valka Károly alpolgármester úrtól erre az alkalomra rendezett szűk körű ünnepségre kapott meghívást a kalocsai önkormányzat, amelynek a járványügyi korlátozások miatt nem tudtak eleget tenni.

E jeles ünnep alkalmából mégis sikerült személyesen találkoznia a két városvezetésnek múlt pénteken, és Kalocsa átadta jelképes ajándékát.

Egy, a hagyományainkat őrző, és méltán hungarikummá vált kalocsai motívumokkal hímzett stólával, melyet dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye érseke és metropolitája szentelt meg e nemes alkalomra- árulta el Dr. Filvig Géza polgármester.

Riportunk közvetlenül az átadás előtt készült.

 

 

Testvérvárosunk, Kula alpolgármestere Valka Károly rádiónknak elárulta, mennyire fontosnak tartja a templom 250 éves évfordulóját.

Mint mondta, egyes rekonstrukciós munkálatok is éppen erre az időpontra készültek el.

 

 

Dr. Bábel Balázs érsekatya a Kulának adományozott stóla felszentelése után elárulta, milyen nagy jelentőséggel bír a jelképes ajándék, amely természetesen kalocsai mintával díszített.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

18 − tizenkettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST