250 millió forint támogatást kap Kalocsa

Írta ekkor 2021-12-07

Font Sándor országgyűlési képviselő a minap tette közzé közösségi oldalán, hogy 250 millió forint támogatáshoz jut Kalocsa.
A Magyar Állam 50 millió forint támogatást biztosít “Játszótér létesítése”-re a Csajda kertben, valamint 200 millió forintot “Temető fejlesztése és ravatalozó felújítása”-ra.
A beruházás során a kápolna és a ravatalozó épületének, a temetőkerítés egyes részeinek felújítására kerül sor, valamint napelemes közvilágítási kandelábereket telepítenek.

Fotó: Font Sándor Facebook

Mint azt a képviseő elmondta, nincs a körzetben olyan település, amely az elmúlt 10 év alatt ne tudta volna a legfontosabb fejlesztéseit megvalósítani.
Ennek jelentős részét a területfejlesztési program biztosította, de az 5.000 fő alatti településeink – többek közt – a Magyar Falu program adta lehetőségek segítségével épülhettek, léphettek jelentősen előre.
Most az 5.000 fő feletti, kisvárosi programban kap vissza nem térítendő egyedi támogatást Kalocsa városa arra az elképzelésükre, amit Filvig Géza polgármester még a nyár folyamán juttatott el az országgyűlési képviselőhőz.
Ezt a programot továbbította a Kormány felé, aki ezt a fejlesztési szándékot támogatta.

Fotó: Font Sándor Facebook

Címkék:

Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenegy − 4 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST