Márton napi ajánlatunk: Libaleves
Írta Lukács Kataekkor 2021-11-11
Márton napi ajánlatunk: Libaleves
Hozzávalók:
• 1 kilogramm libaaprólék
• 4 darab sárgarépa
• 3 darab fehérrépa
• 1 darab vöröshagyma
• 1 darab zeller
• 8 gerezd fokhagyma
• 1 darab paprika
• 3 darab erős paprika
• fekete bors
• só ízlés szerint
• lúdgége tészta
(Fotó: gurmanskygrob.sk)
Elkészítés:
A hideg vízzel együtt a megtisztított libaaprólékot is feltesszük főni, amikor felforrt, leszedjük a habját. Jöhetnek a fűszerek: hagyma, fokhagyma, szemes bors, és sózzuk ízlés szerint. Amíg lassú tűzön fő a levesünk, pucoljuk meg a leveszöldségeket és daraboljuk is fel azokat. Amikor már „félpuha” a hús, adjuk a leveshez a zöldségeket a paprikával együtt, majd főzzük tovább lassú tűzön.
Amikor a hús teljesen megpuhult, elkészült a leves! Ízesíthetjük rozmaringgal és kakukkfűvel. Közben sós vízben főzzük meg a tésztát, és szűrjük rá a libalevest. A főtt húst és a zöldségeket tegyük egy külön tálra, amit terítésnél szintén tálaljunk a leves mellé!
Jó étvágyat! 🙂
Forrás: ridikul.hu