A beoltottak száma elérte az 5,5 milliót. Viszlát maszk!

Írta ekkor 2021-07-03

A beoltottak száma elérte az 5,5 milliót. Szombattól nem kell maszk! – közölte a kormány a Facebook-oldalán péntek délután. Orbán Viktor egyébként már a szokásos reggeli rádióinterjújában elmondta, hogy ma meglesz az enyhítésekhez szükséges 5,5 millió beoltott.

Szombattól a következő szabályok érvényesek:

  • A kórházak és szociális intézmények kivételével megszűnik a kötelező maszkviselés, nem kell maszkot az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Ugyanakkor a maszkhasználat nem tiltható meg.

  • Védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az ültetett nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra.

  • Megszűnnek az üzletekre vonatkozó korlátozások (a vásárlónként 10 négyzetméteres és a távolságtartási szabály).

  • Családi események, magánrendezvények esetén az eddigi 50 fős létszámkorlátozás 100 főre, lakodalom esetén a 200 fős létszámkorlátozás 400 főre emelkedik.

  • A sportrendezvényekre, zenés-táncos rendezvényekre, illetve a zárt térben tartott vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvényekre a hatályos szabályok maradnak életben, vagyis ezeken marad a létszámkorlátozás, és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt e rendezvényeken.

  • Az egyetemek és a főiskolák készülődhetnek a jelenléti oktatás visszaállítására.

Forrás: 24.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

öt × négy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...