A farsang sztárja a Churros, a spanyol fánk
Írta Lukács Kataekkor 2021-01-23
Churros, a spanyol fánk
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
1,5 teáskanál kristálycukor
250 ml víz
0,5 teáskanál só
3 evőkanál étolaj
140 g búzaliszt
étolaj a sütéshez
A bundára
100 g kristálycukor
1,5 teáskanál őrölt fahéj
A csokoládészószhoz
100 g étcsokoládé
125 ml habtejszín
(fotó:pinterest)
Elkészítés:
Keverjük össze a 100 g kristálycukrot az őrölt fahéjjal. A csokiszószhoz forraljuk fel a tejszínt, majd keverjük el benne a feldarabolt étcsokoládét, amíg el nem olvad.
Forraljuk fel a 250 ml vizet a 1,5 teáskanál kristálycukorral, a fél evőkanál sóval és a 3 evőkanál étolajjal, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a lisztet. A masszát töltsük csillagcsöves nyomózsákba, és a felforrósított olajba nyomjunk belőle 10 cm-es csíkokat. (Ollóval vágjuk a kellő hosszúságúra.) Süssük aranybarnára mindkét oldalát, tegyük szalvétára, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla, majd forgassuk a fahéjas cukorba. Csokoládészószba mártogatva fogyasszuk.
Jó étvágyat! 🙂
Forrás: hazipatika.com