A foktői Viterra az Év Gyára 2020-ban

Írta ekkor 2021-06-16

A Viterra Magyarország örömmel jelentette be, hogy foktői növényolajgyára elnyerte az Év Gyára 2020 versenyen az összetett díjat a 3-15 milliárd Ft közötti éves nettó árbevételű vállalatok között.

„A versenyen elért eredményeink igazolják, hogy a Viterra dolgozóinak mindennapi erőfeszítései és a különböző fejlesztési projektjeink sikerrel mozdítják elő cégünk fejlődését” – mondta Sztrányóczki Dávid, a Viterra Növényolajgyártó Kft. gyárvezetője.

„A három kategória, amelyben első helyezést értünk el: Termelés, Energiahatékonyság és Dolgozói elégedettség, számomra a vállalat tevékenységének eszenciáját jelentik. Célunk, hogy a régió legbiztonságosabb és leghatékonyabban működő olajosmag-feldolgozó üzeme legyünk, ahová munkavállalóink is elégedetten és örömmel járnak be dolgozni. Büszke vagyok az elért eredményeinkre és a csapatra itt Foktőn, akikkel együtt dolgozunk a közös fejlődésen” – mondta Dávid.

„Tavaly – amikor A Viterra először jelentkezett erre a rangos versenyre – szintén nagyon jól szerepeltünk és a szakmai zsűri különdíját érdemeltük ki, idén pedig a befektetett munka visszaigazolásaként négy díjjal gyarapodtunk.”

„Gratulálok minden munkatársamnak és köszönöm az elkötelezett munkájukat, amivel sikeressé teszik vállalatunkat és a közös munkánkat.”

A GyártásTrend magazin és kiadója, a PPH Media Kft. 2020-ban a hatodik meg alkalommal hirdette az Év Gyára versenyt, az ünnepélyes online díjátadóra 2021. május 27-én került sor. Az Év Gyára díjat azon vállalatok nyerhetik el, akik formálják a hazai ipart, a munkáltatói kultúrát és évről-évre új értéket teremtenek a hazai piacon.

A versenyre kilenc kategóriában várták bármilyen iparágból a hazai üzemmel rendelkező gyártó vállalatok jelentkezését, az egyes kategóriákban külön-külön is lehetett indulni, de összetett Év Gyára díjat olyan vállalat nyerhetett, aki több kategóriában is érvényes pályázatot nyújtott be, és legalább az egyikben kategóriagyőztes lett. A versenyen évről-évre azon vállalatokat díjazzák, akik formálják a hazai ipart, a munkáltatói kultúrát és évről-évre új értéket teremtenek a hazai piacon.

A Viterra Növényolajgyártó Kft. üzemelteti Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát. A gyár csúcsminőségű növényolajgyártási technológiát alkalmaz a ma elérhető legkorszerűbb berendezésekkel, melyek megfelelnek a legszigorúbb EU-s környezetvédelmi előírásoknak. A környezetkímélő technológia alkalmazása során minden, a gyártás során keletkező termék felhasználásra kerül. A legfontosabb feldolgozott termény a napraforgó, de az üzem alkalmas repcemag, szójabab és kukoricacsíra feldolgozására is. Az üzem első számú végterméke a növényolaj, a második a magas fehérje tartalmú takarmány-alapanyag (dara), ez utóbbit az állattakarmányozás használja fel.

A mintegy 160 főt foglalkoztató vállalatnál folyamatosan zajlanak a fejlesztések, jelenleg a meglévő nyersolajtermeléshez kapcsolódóan növényolaj-finomító üzemmel bővítik gyárukat, azzal a céllal, hogy a kinyert nyersolajból finomított olajat állítsanak elő. Az új finomító egység a már meglévő üzemegységben előállított mind a négy magfajta nyersolajának finomítására alkalmas lesz. A finomítás várhatóan 2022-ben indul majd.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

15 + hat =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST