A hajhullás nem egyéni probléma!

Írta ekkor 2021-10-25

A világ népességének minimum ötven százalékát érinti a hajhullás. Azaz a Földön milliárdok küzdenek ugyanazzal a problémával. Magyarul a gond nem egyedi, s így a megoldás útját sem kell magányos farkasként végigjárni.

A foltos hajhullás mondhatni mindennapos jelenség!

nem szívesen látott alopecia areata ismertebb nevén foltos hajhullás elképesztően sok embert érintő probléma. Az más kérdés, hogy sokan még önmaguknak sem akarják bevallani, ha valami nincsen rendben a hajkoronájukkal. Nem meglepő természetesen ez a hozzáállás, hiszen ahogy az, az elnevezésből is kiderül a haj a fej éke, dísze, ékszere. S mint ilyen egyértelmű, hogy mindenki próbálja óvni, védeni és megfelelően kezelni. Viszont ez nem azt jelenti, hogy a hajhullásért az elszenvedő alany a hibás. Egyáltalán nem. Számtalan, külső tényező is közrejátszhat a kialakulásában. Ami viszont mindenképpen jó hír, hogy létezik a problémára megoldás.

Furcsának tűnhet, de az első lépés mindig a belső szinteket érinti. A lelki háttér feltérképezése ugyan nem feltétlenül könnyű munka, de megéri vele foglalkozni. Aztán a következő lépcsőfok a fizikum megerősítése, azaz az immunrendszer támogatása. Ez többféleképpen is elérhető például hajhullás elleni vitamin szedésével, és persze az életvitel milyensége is sokat nyom a latba.

Aggodalomra és pánikra tehát semmi ok. Minél előbb fény derül a nehézségre, annál gyorsabban jöhet a megoldás. A helyzet el- és letagadása nem, hogy nem segít, hanem még erőteljesen hátráltató hatású. A szembenézés és aktív, motivált cselekvés, azonban minden esetben kifizetődő stratégia!

A pakolás élvezetes is lehet!

tápláló hajpakolás a hajkorona kényeztetésének egyik roppantul élvezetes fajtája. Azon túl, hogy a kellemes matéria meleg gondoskodásával beborítja a fejet, a tüszők olyan támogató környezetben találhatják magukat, ahonnan csak fel kell szívniuk a rendelkezésre álló tápanyagokat.

A módszer egyik vitathatatlanul nagy előnye, hogy közvetlen formában serkenti a hajnövekedést, s ezzel együtt gátolja a hajhullást. Míg az egyéb, szájon át szedhető készítmények hatásmechanizmusa lassabb, lévén a vérből előbb fel kell szívódniuk a komponenseknek, addig ebben az esetben azonnali hatékony beavatkozásról van szó. Ami ráadásként teljesen fájdalommentes. Sőt. Nyugodtan tekinthető relaxációs gyakorlatnak is, mert ahogy a fejbőr ellazul, úgy a test egészét nyugalomra intő ingerek hatják át. Amiknek érdemes engedni, belesimulva a pihentető szituációba.

A fotó forrása:
Alex Papp / Shutterstock.com

– Publikálta: Vörös István; szerző: vendégszerző / fizetett tartalom –

Címkék:

Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenöt + 14 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST