A hétvégi grillezésben mindent visz a csevapcsicsa

Írta ekkor 2021-07-03

A grillezés egyik ásza a balkáni darált húsos, fűszeres kolbászka, a csevapcsicsa.

Ha szeretnél ráhangolódni a horvátországi nyaralásra, vagy szívesen idéznél fel kellemes nyári emlékeket, készíts csevapcsicsát. Ne törődj most az alakoddal, használj hozzá zsírosabb darált húst. A horvátok bárányt is szívesen kevernek a masszába. A grill különleges ízt ad neki, de serpenyőben vagy sütőben is megsütheted.

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg darált marhahús

20 dkg darált sertéshús

2 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál paradicsompüré

1 teáskanál pirospaprika

fél teáskanál szódabikarbóna

kakukkfű

bors

olaj

A hagymát kockázd nagyon apróra, a fokhagymát pépesítsd. Tedd egy nagyobb tálba a darált húst, majd fűszerezd a hagymákkal, a kakukkfűvel, sózd, borsozd, add hozzá a pirospaprikát, a paradicsompürét és a szódabikarbónát. A legjobb, ha ezt a műveletet kézzel végzed. Amikor jól összeáll, takard le fóliával, és tedd a masszát a hűtőbe legalább négy órára. Még jobb, ha egy egész éjszakán át érleled.

Pihentetést követően vizes kézzel formálj a húsos keverékből körülbelül 12 darab kolbászkát. Húzd nyársra, ha kisebbek, kettesével is rakhatod őket, és közepesen forró grillen körülbelül 12 perc alatt süsd meg. Közben folyamatosan forgasd, és időnként kenegesd olajjal. Ügyelj arra, hogy ne száradjon ki teljesen. Kenyérrel, zöldséggel, ajvárral, sós lilahagymával kínáld.

Forrás: femina.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

5 × kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST